У Харкові затримали рецидивіста, який жорстко зґвалтував дівчину

2 лютого харківські правоохоронці затримали чоловіка, який підозрюється у жорсткому зґвалтуванні 22-річної дівчини.

– Сьогодні вночі харківські оперативники затримали покидька, який жорстоко побив і зґвалтував дівчину, – повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці очільник поліції Харківської області Андрій Рубель. – Сьогодні з нею все гаразд. Вона поновлюється після пережитого жахіття. І навіть знайшла сили прийти до відділу поліції, щоб упізнати свого ката.

Як уточнили у «главку» поліції області, злочин стався в листопаді 2020 року. До правоохоронців звернулися мати постраждалої дівчини. Вона повідомила, що поблизу Харківського вагонобудівельного заводу вночі на її 22-річну доньку напав невідомий чоловік. Нападник ударив кілька разів дівчину по голові та відтягнув її до паркану заводу. А потім, погрожуючи пістолетом, він роздягнув дівчину та зґвалтував. При цьому він постійно наносив їй удари пістолетом, бив обличчям об стіну, знущався.
Також чоловік погрожував дівчині, що застрелить її, якщо та почне кликати когось на допомогу. Ґвалтівник відібрав у жертви телефон. Коли від чергового удару по голові дівчина знепритомніла, нападник утік з місця скоєння злочину.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України. У поліції повідомили, що протягом кількох місяців тривала ретельна робота щодо встановлення особи нападника. Правоохоронці вивчили записи з камер відеоспостереження, розташованих у районі нападу, встановили прикмети зловмисника та маршрут його пересування. Також оперативники відпрацювали раніше засуджених осіб, які відбували покарання за аналогічні кримінальні правопорушення.

На початку лютого 2021 року працівники карного розшуку отримали інформацію про те, що до скоєння злочину може бути причетний 32-річний харків’янин, який раніше вже мав проблеми із законом. Поліцейські разом зі співробітниками прокуратури навідалися до ймовірного підозрюваного додому.

«Під тиском беззаперечних доказів чоловік зізнався у скоєнні зґвалтування. Під час обшуку у нього було виявлено та вилучено пістолет «Флобер», а також одяг, в якому зловмисник був під час скоєння нападу», – йдеться у повідомленні «главку» поліції Харківщини.

Наразі чоловіка затримано, вирішується питання про оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Відповідно до санкції статті чоловіку загрожує до п’яти років ув’язнення. На даний час затриманий відпрацьовується на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Харківської та інших областей України.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: У холоді та без їжі: У Чугуївському районі мати на добу залишила двох малих дітей

 

Автор: Андрій Соха