У Харкові затримано велосипедистів, які підірвали банкомат – ФОТО, ВІДЕО

Правоохоронці знайшли підривників через кілька годин після скоєння злочину.

10 квітня близько 04:24 на проспекті Перемоги в приміщенні одного з магазинів вибухнув банкомат. Ніхто з людей не постраждав, однак вибух пошкодив майно банківської установи та торгового закладу.

На місце злочину відразу виїхали керівництво та слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції, фахівці вибухотехнічного управління та кінологічного центру ГУНП у Харківській області.

Експерти встановили, що зловмисники використовували саморобний вибуховий пристрій.

За словами заступника міністра МВС Антона Геращенка, в банкоматі була чимала сума – 1 978 400 гривень. Також він повідомив, що двоє зловмисників залишили свою машину далеко від місця злочину і приїхали до банкомата на велосипедах для того, щоб камери не зафіксували номер їх автомобіля.
 – Завдяки ефективним діям правоохоронців, які за лічені години вивчили відео з десятків відеокамер, удалося визначити і швидко затримати автомобіль із злочинцями. Всі вкрадені гроші, що вони викрали в банкоматі, були при них. Вони вилучені і будуть повернуті Приватбанку, – наголосив Антон Геращенко.

Наразі затримані перевіряються на причетність до вибухів інших банкоматів, як у Харкові, так і в інших містах України.

Слідчі відкрили за вказаним фактом кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та ч. 5 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: На Харківщині поліцейські покривали «чорних лісорубів» – ФОТО