У Зміївському районі чоловік хотів розправитися з фермером. Фото

Фото: Українські Новини Фото: Українські Новини
Підозрюваний виявився бізнес-партнером 51-річного агропідприємця.

Як повідомили у прес-службі Прокуратури Харківської області, слідчі прокуратури спільно з УСБУ в області попередили замовне вбивство 51-річного чоловіка.

За даними слідства, організатором злочину виявився знайомий потерпілого. Фермери мали тривалі приятельські та бізнес-стосунки. Часто сварилися через гроші. 42-річний підозрюваний співпрацював з фірмою потерпілого, тому добре знав про заможність фермера.

Після чергової сварки на ґрунті боргів та фінансових зобов’язань бізнес-партнер вирішив викрасти товариша, а після того, як жертва перепише на нього свої активи, – убити. Для цього зловмисник через знайомих підшукав «кілера», якому запропонував викрасти фермера. У перемовинах з виконавцем чоловік обговорював методи залякування та катування жертви. Пропонувалося застосувати паяльник, а якщо катування не вплинуть, то вбити родину потерпілого.



Підозрюваний обіцяв добре заплатити виконавцю, як тільки активи підприємця перейдуть до нього. Лише на вирішення так званих «організаційних» питань у справі він дав близько 30 тисяч гривень. Гроші витрачалися на транспортні затрати, мобільний зв'язок. Окрім того, «кілер» орендував будинок у Харкові, де мала відбутися кривава розправа.

В ході спецоперації оперативники імітували викрадення фермера. Виконавець повідомив, де знаходиться потерпілий. Замовник приїхав до винайманого будинку, щоб особисто вимагати кошти у підприємця. Там він і був затриманий «на гарячому».

Чоловікові оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 146, ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 15 п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (організація викрадення людини, організація замаху на умисне вбивство на замовлення з корисливих мотивів).

Читайте також: Власник АЗС недоплатив кругленьку суму в бюджет Сахновщини

Наразі на вимогу прокуратури суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Автор: Олександр Ушаков