Урожай конопель зібрали на свята правоохоронці Харківщині

Сушені коноплі виявили у двох мешканців Харківщини, ще один намагався продати метадон.

22 серпня працівниками сектора БНОН Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області спільно з працівниками сектора дільничних інспекторів у 52-річного непрацюючого чоловіка було виявлено 150 грамів конопель. Наразі встановлюються місце та мета придбання наркомісткої речовини, - повідомляють на сайті ГУМВС України в Харківській області.

Також 21 серпня 2012 року співробітники патрульної служби міліції Балаклійського райвідділу ГУМВС України в Харківській області затримали громадянина, що мав при собі поліетиленовий пакунок з подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору з характерним запахом конопель вагою близько 25 грамів. Зі слів 30-річного затриманого, наркотики він зберігав для власного вживання без цілі збуту.

Виявлене вилучено та направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру ГУМВС України в Харківській області. Проводиться перевірка. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів без мети збуту). Санкція цієї статті передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Хлопець зобов’язаний явкою до райвідділу.

Вилучене направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в Харківській області.

Днями працівниками УБНОН ГУМВС в Харківській області був затриманий 33-річний харків’янин, який продав за тисячу гривень іншому чоловіку 0,25 грамів метадону. Пояснювати нюанси своєї наркотичної діяльності ділку належить вже у райвідділі. Після проведення в НДЕКЦ при ГУМВС України в Харківській області експертизи вилученої речовини буде прийнято відповідне процесуальне рішення відносно міри покарання, яку понесе чоловік за свою діяльність.

Автор: Администратор сайта