В Ізюмі злива підтопила будинки і «змила» дорогу. Фото, Відео - Оновлено

Через зливу в Ізюмі на Харківщині затопило городи і будинки. Про це повідомили сьогодні, 11 червня, рятувальники. Крім того, зруйнована дорога по одній із вулиць.

Учорашня злива, яка супроводжувалася блискавками та громом, наробила чимало шкоди мешканцям Ізюма. Як повідомило місцеве видання «Обрії Ізюмщини», через сильний дощ залило городи мешканців міста, які живуть у низині.   У багатьох жителів згоріли роутери для підключення Інтернету. Також погоріли й телевізори та інші побутові прилади.

«Злива зруйнувала тверде покриття дороги по провулку Олександрівському, вода підмила частину тротуарів та пішохідних доріжок. Мікрорайон Верхнього селища вчора довгий час залишався без світла», – йдеться на сторінці видання у Фейсбук.

Читайте також: Через блискавку на Дергачівщині загорівся дачний будинок

Фото Л.Господар.

Крім того, підтопило й оселі мешканців вулиці Муравської. Як повідомили в ГУ ДСНС у Харківській області, 10 червня о 21:08 Ізюмські комунальники викликали на допомогу рятувальників.

До місця події виїхав черговий караул 28-ї Державної пожежно-рятувальної частини. З'ясувалось, що водою підтопило три приватні оселі. На той момент до подолання наслідків зливи вже приступили три чергові бригади Ізюмського водоканалу, працювало три одиниці техніки. На одному з подвір'їв рятувальники встановили мотопомпу для відкачування води з нього. За допомогою автоцистерни вони відкачали воду також і з гаража на цьому подвір'ї.

За весь час роботи пожежної техніки було відведено з даного приватного домоволодіння понад 5 тисяч кубометрів води. Таким чином удалось врятувати людське майно у будинках та господарчих спорудах. Рятувальна операція тривала понад сім годин.

За повідомленням Харківського регіонального центру з гідрометеорології, учора вдень інтенсивні дощі з грозами і місцями з градом пройшли в кількох районах Харківської області.

За даними метеостанції Ізюм, менш ніж за 12 годин випало 63 мм опадів. Така кількість опадів відповідає II рівню небезпечності (помаранчевому) і класифікується як сильний дощ. Також значні дощі пройшли у Лозовій (23 мм) та Богодухові (29 мм).

«В умовах баричного болота (малоградієнтного поля зниженого тиску) купчасто-дощові хмари майже не рухаються, тому локально можуть призводити до інтенсивних і тривалих зливових дощів, внаслідок чого трапляються підтоплення обійсть, часткове руйнування доріг та пошкодження сільськогосподарських рослин», – пояснили в Харківському гідрометцентрі.

 На відео наслідки інтенсивної зливи в Ізюмі. Автор – Юлія Божок.

ОНОВЛЕНО в 14.35

За інформацією управління житлово-комунального господарства Ізюмської міськради, у провулку Олександрівському було зруйновано близько 100 метрів дорожнього покриття.

– На цій дорозі потрібно відновити асфальт та відремонтувати водовідвід, який зараз забитий. Попередньо на це потрібно не менше мільйона гривень, – повідомив "Слобідському краю" начальник управління ЖКГ Юрій Донець.

Також, за словами чиновника, у цій частині міста вода розмила ще кілька провулків, знесла частину асфальту, промила ями обабіч доріг і на перехрестях.

Наразі місцева влада разом із надзвичайниками визначають, чи підпадає ця ситуація під критерії "надзвичайної ситуації". Зараз комунальники роблять відмостку на проблемних ділянках доріг, аби стримати можливі потоки води під час дощів, які очікуються в наступні дні.