Вбивство у Старому Салтові: прокуратура спростувала інформацію, що підліток був п'яним

13-річний підліток зі Старого Салтова, якого підозрюють у вбивстві 6-річної сусідки, наніс дівчинці не менше 10 ударів тупим твердим предметом в область голови.

Про це йдеться в ухвалі Вовчанського районного суду від 29 липня. Документ в Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднили 2 серпня. 

Читайте також: У пожежі в Борівській громаді загинув літній чоловік

Нагадаємо, 13-річного жителя Старого Салтова підозрюють у вбивстві 6-річної Мирослави Третяк.

Як розповіла подруга дівчинки, напередодні трагедії підозрюваний чіплявся до Мирослави та забирав її іграшки. Потім хлопець запропонував дівчатам піти нарвати яблук. 

Подружка відмовилася та закликала Мирославу не йти із сусідом. Проте дівчинка погодилась на пропозицію підлітка.

Разом із 6-річною сусідкою хлопець пішов на територію покинутої будівлі.

"На ґрунті раптово виниклих особистих неприязних відносин", він наніс дівчинці не менше 10 ударів тупим твердим предметом в область голови.

Також в ухвалі йдеться, що підліток був у стані алкогольного сп'яніння. Проте, прессекретар обласної прокуратури Дмитро Чубенко 3 серпня спростував цей факт, пояснивши технічною неточністю. 

- У матеріалах кримінального провадження немає інформації щодо стану алкогольного сп’яніння підлітка. Зовнішніх ознак алкогольного сп’яніння у нього не було. Він поводив себе адекватно. Інформацію, що зазначена в ухвалі, щодо алкогольного сп’яніння розміщено через технічну помилку, скоріш за все, цей абзац інформації потрапив з тексту якогось іншого документа, - повідомив Дмитро Чубенко.

За його інформацією, на місці події слідчі вилучили біологічні матеріали (кров та інше), чоловічий та жіночий одяг, цеглину, якою ймовірно було нанесено удари. Удома у підозрюваного було вилучено одяг, в який він був вдягнений в той день, таз, сифон з раковини та вологі речі, оскільки вони були випраті.

Також за інформацією Дмитра Чубенка, загалом наразі призначено 12 експертних досліджень, зокрема судово-медична та судові молекулярно-генетичні експертизи. Результати деяких з них будуть готові найближчим часом, але повне лабораторне вивчення займе деякий час.

Також зараз готується постанова щодо проведення психологічної та психіатрічної експертиз.
Автор: Олена Загребельна