Вертоліт рятувальників упав під час гасіння пожежі поблизу Наталиного. Відео

На борту машини перебувало п’ять членів екіпажу.

По обіді 6 вересня сталася пожежа на території Красноградського лісництва поблизу села Наталине. Повідомлення про пожежу рятувальники отримали о 14:18.

До місця події були направлені підрозділи ДСНС у кількості 9 відділень на автоцистернах та 1 одиниця пристосованої для цілей пожежогасіння техніки добровільного протипожежного формування газовидобувного підприємства ГПУ «Шебелинкагазвидобування».

Лісова пожежа хвойної підстилки поширилась на площу близько 5 га. Цьому сприяла вітряна погода.

У гасінні пожежі був задіяний вертоліт Мі-8 ДСНС. За повідомленням очевидців, вертоліт впав у річку, коли набирав там воду для гасіння вогню. У ДСНС уточнюють, що їх вертоліт здійснив аварійну посадку. Екіпаж не постраждав.

У вертольоті перебувало п’ятеро членів екіпажу, всі вони були оглянуті медиками «швидкої» і від госпіталізації відмовилися.
Наразі правоохоронці встановлюють причини пожежі. Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

На ранок 7 вересня вогнеборці продовжували працювати на місці пожежі. Вогонь було локалізовано вчора близько 18:30, наразі рятувальники ліквідують окремі осередки тління на площі 2,5 га. Загрози населеному пункту немає.

Читайте також: Через випалювання сухої трави зайнялися будинки у Зміївському районі

Андрій Соха