Викраденого у Харкові чоловіка знайшли в Кіровоградській області - Фото, Відео

Фото ГУ НП в Харівській області Фото ГУ НП в Харівській області
Поліцейські Харківщини знайшли та звільнили 26-річного харків'янина, якого викрали у Харкові 21 січня. Стали відомі подробиці викрадення.

Нагадаємо, 21 січня на парковці торговельного центру "Французький бульвар" на вулиці Академіка Павлова у Харкові троє чоловіків на очах у свідків силою затягнули до автомобіля «Mercedes» чоловіка, який при цьому чинив опір. 

Свідки викликали поліцію. Слідчо-оперативна група, яка терміново прибула на місце події, виявила на парковці автомобіль «Лексус», на якому пересувався потерпілий, його особисті речі, документи та гроші. 

За фактом події слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). По Харківській області був уведений план «Перехоплення». Поліцейські ретельно переглянули записи з міських камер відеоспостереження та відслідкували маршрут пересування викрадачів.

Читайте такожУ Харкові поліція шукає трьох невідомих, які викрали чоловіка — Оновлено

У результаті в Олександрійському районі Кіровоградської області на узбіччі дороги працівники карного розшуку виявили автомобіль, на якому викраденого чоловіка вивезли з області. Людей усередині транспортного засобу не було, автівку невідомі спалили.

Слідчі опитали родичів викраденого 26-річного харків’янина. За їх показами, чоловік тимчасово ніде не працював, він часто допомагав батьку, який займався бізнесом на ТЦ «Барабашово». Жодних кредитних або боргових зобов’язань родина не мала. Друзі потерпілого також підтвердили, що хлопцю ніхто не загрожував.

Працівники поліції встановили місце, де утримували викраденого харків’янина. 23 січня в результаті спецоперації чоловіка було знайдено та звільнено. Потерпілий був зв’язаний мотузками, його постійно били та принижували. Ніяких вимог до викраденого зловмисники не висували.

Слідчим чоловік повідомив, що вдень 21 січня він приїхав до відділення пошти, щоб відправити посилку. Несподівано до нього підійшли троє невідомих, один з яких почав руками душити потерпілого. Застосовуючи силу, викрадачі змусили його сісти в автомобіль Mercedes-Benz чорного кольору, натягнули на очі шапку, а руки зв’язали. Автомобіль почав рух у невідомому напрямку, через деякий час заручника пересадили до салону іншого автомобіля, на якому привезли до будинку, де утримували кілька днів. 

Поліцейські надали потерпілому медичну допомогу та призначили освідування в умовах медичного закладу. Наразі харків’янина  передано його близьким родичам.

У рамках досудового розслідування поліцейські затримали в порядку статті 208 ККУ двох чоловіків  46 та 45 років, які охороняли викраденого.  Відповідно до санкції статті їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Зараз тривають невідкладні оперативно-розшукові заходи для встановлення замовників злочину та мотивів його скоєння. 

Автор: Тамара Кіч