Вимагали гроші та підпалили авто: у Харкові затримали злочинну групу – ФОТО

фото facebook.com/prokuraturakharkiv фото facebook.com/prokuraturakharkiv
19 лютого у Харкові правоохоронці затримали чотирьох осіб, які протягом тривалого часу вимагали у чоловіка дві тисячі доларів за неіснуючий борг. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Едуард Новіков, досудовим розслідуванням установлено, що у потерпілого чоловіка в жовтні минулого року виник конфлікт з чотирма особами, які почали вимагати у нього гроші в сумі двох тисяч доларів, указуючи на неіснуючий борг. Зловмисники погрожували чоловіку фізичним насильством та знищенням його майна, і щоб  натиснути на нього, у приміщення шиномонтажу, яке належало потерпілому, невідомий кинув вибухову шашку.

Читайте також У пожежі в Харківському районі загинув чоловік

15 січня 2021 року чоловік за допомогою посередника передав зловмисникам 10 тисяч гривень як сплату частини боргу. А вже  під час передачі іншої частини суми, 19 лютого, правоохоронці затримали чотирьох членів групи.

Також було встановлено, що затримані особи причетні до підпалу автомобіля, який належить начальнику одного з відділів прикордонної служби Харківської області.

Харківська місцева прокуратура № 2 здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання, яке вчинене за попередньою змовою групою осіб, з погрозою та застосуванням насильства стосовно потерпілого, умисного пошкодження майна шляхом підпалу (ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 347 КК України).

Читайте також У Харківському районі впіймали «чорних лісорубів»

Наразі правоохоронці вирішують питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого відділу Харківського районного управління № 1 ГУНП у Харківській області, оперативний супровід здійснюється співробітниками Управління стратегічних розслідувань у Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. Тривають слідчі дії.