Харківські рятувальники долучилися до гасіння пожежі на Луганщині – ФОТО (ОНОВЛЕНО)

фото dsns.gov.ua фото dsns.gov.ua
На пожежі загинуло п'ятеро людей.

Лісова пожежа почалася 6 липня поблизу села Осколонівка Новоайдарського району Луганської області. Через сильні пориви вітру вогонь швидко розповсюдився на хвойні ліси поблизу сіл Капітанове та Воронове та охопив село Смолянинове Новоайдарського району.  На допомогу місцевим рятувальникам виїхали працівники Державної служби надзвичайних ситуацій України у Харківській області.

Першими на гасіння з районних підрозділів Харкова та області відправили 10 машин та 56 рятувальників особового складу ДСНС, потім додатково направили ще 22  рятувальники та 5 одиниць техніки.

Станом на 9  годину ранку 8 липня на території Новоайдарського району ще є окремі осередки горіння лісу поблизу села Смолянинове, села Капітанове та села Воронове. 30 осіб, серед яких 13 дітей, евакуювали із села Смолянинове та дачного кооперативу «Вовче озеро», ще 30 осіб відселили. В селі Смолянинове вогонь повністю знищив  23 житлові будинки, ще 36 було пошкоджено, у дачному кооперативі «Вовче озеро» згоріли 80 будинків. 

На пожежі загинули чотири людини, ще дев’ятьох осіб госпіталізували, серед них – двоє дітей.

Усього до гасіння залучили 1 125 чоловік та 201 одиницю техніки. Серед них з особового складу ДСНС – 638 осіб та 140 одиниць техніки, в тому числі два пожежні літаки АН-32П. На місці пожежі розгорнули оперативний штаб та працює оперативна група ДСНС.

ОНОВЛЕНО

Станом на 14.00 продовжується гасіння лісової пожежі. Наразі до ліквідації пожежі залучено 1 622 людини та 200 одиниць техніки. Орієнтовна площа загоряння складає близько п'яти тисяч гектарів. Кількість загиблих від пожежі збільшилася на одну людину – загинуло вже п'ятеро осіб.

За інформацією, яку розмістив на своїй сторінці у Facebook представник уповноваженого з прав людини у Луганській та Донецькій областях Павло Лисянський, у лікарнях зараз знаходяться 27 осіб. З них 20 осіб перебувають у місцевій лікарні Новоайдарського району (з яких 11 осіб – це діти), ще семеро – в лікарні у Сєверодонецьку.

Читайте також У Близнюківському районі горіло пшеничне поле