За добу на Харківщині сталася 81 пожежа – Фото, Відео

Фото ГУ ДСНС у Харківській області Фото ГУ ДСНС у Харківській області
Внаслідок пожеж на природних екосистемах 6 і 7 жовтня згоріло близько 120 гектарів екосистем.

Крім того, згорів 1 гектар молодого соснового лісу, два приватні сараї та дев'ять покинутих забудов. Про це повідомили в ГУ ДСНС у Харківській області.

Одна з найбільших пожеж цього дня трапилась близько 14:00 біля села Симонівка Вовчанського району. Там горіла суха трава, вогонь від якої перекинувся на лісовий хвойний масив, де знищив 1 гектар соснового молодняка. Лише завдяки роботі дванадцяти бригад рятувальників удалося не допустити поширення пожежі на більшу площу лісового масиву. З цією пожежею боролися майже чотири години.

У селі Смородьківка Куп’янського району горіло понад 9 гектарів сухостоїв. Вогонь перекинувся на п'ять покинутих будівель та знищив їх на загальній площі 750 квадратних метрів. Рятувальники гасили пожежу від 14:45 до 22:00.

Крім того, два дні надзвичайникам довелося гасити пожежу на звалищі побутових відходів у Люботині, котра розпочалася там 5 жовтня. Вранці 7 жовтня рятувальники локалізувати пожежу.  

Основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є саме людський фактор, наголошують у ГУ ДСНС у Харківській області. Крім того, додає небезпеки суха вітряна погода.  

Автор: Тамара Кіч