Зарізав, а потім підпалив квартиру: поліція викрила вбивцю харків'янки

17 лютого в Управлінні ДСНС України у Харківській області повідомили, що напередодні в житловому будинку в Харкові загорілася квартира. Під час гасіння вогню пожежні знайшли там постраждалу жінку.

Інформацію про пожежу на 5-му поверсі в житловому п’ятиповерховому  будинку на вулиці Харківських Дивізій  Служба «101» отримала 16 лютого о сьомій годині вечора. Боротися з вогнем виїхали два відділення пожежно-рятувальної служби ДСНС на автоцистернах та одне відділення на автодрабині.

Коли пожежні прибули на місце події, з’ясувалося, що у квартирі в кімнаті горять домашні речі на площі близько 20 квадратних метрів. Там же рятувальники знайшли жінку 1978 року народження, її винесли на вулицю та передали медикам, але, на жаль, жінка померла в автомобілі «швидкої». Також через пожежу з будинку рятувальники евакуювали 30 людей. О 19.15 вогонь локалізували, о восьмій годині вечора – повністю ліквідували. 

Читайте також У жителя Дергачів знайшли наркотики та зброю

У пресслужбі поліції Харківської області  повідомили, що у жінки, яку пожежні знайшли у квартирі, були ножові поранення, експерти нарахували їх більше 20. Але довезти її до лікарні медики не встигли, постраждала померла. На місце події виїхали керівництво обласного главку поліції, територіального підрозділу, слідчо-оперативна група, експерти-криміналісти, за даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Під час роботи над злочином поліцейські вийшли на слід 32-річного чоловіка, з яким жінка раніше мешкала у будинку під Харковом. Як стало відомо, рік тому вона покинула чоловіка через те, що він постійно знущався над нею та ображав, неодноразово піднімав на жінку руку. Тож рік тому жінка зняла квартиру в Харкові  та переїхала туди разом із дітьми.

16 лютого ввечері, колі жінка була вдома сама, зловмисник прийшов до неї та жорстоко розправився з колишньою співмешканкою, після чого підпалив квартиру.

Його затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Нарази вирішується питання щодо оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.