Збитки у понад 8 мільйонів гривень: на Харківщині затримали працівників лісгоспу

Фото: Українська правда Фото: Українська правда
10 жовтня головному інженеру, лісничому та майстру лісу Чугуєво-Бабчанського лісового господарства повідомлено про підозру в розкраданні лісу.

За інформацією прокурора Харківської області Олександра Фільчакова, працівників лісгоспу підозрюють в розтраті державного майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України). Як з'ясувало слідство, з березня по липень цього року задля збагачення працівники були причетні до вирубки 381 дуба на території господарства.

Збитки для держави склали понад 8,2 мільйона гривень.

10 жовтня 2019 року проведено обшуки у приміщеннях Чугуєво-Бабчанського лісового господарства та за місцями мешкання службових осіб, де вилучено документи та предмети, які вказують на причетність вказаних осіб до злочину. Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід УСБУ в Харківській області. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.



Наразі вирішується питання про відсторонення вищевказаних осіб від займаних посад та обрання запобіжних заходів.

Читайте також: Автобус загорівся на ходу в Харківському районі — ВІДЕО

Згідно з  ч. 5 ст. 191 КК України підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.