Збитки від «чорних лісорубів» у лісництві на Харківщині сягнули 4 мільйонів гривень

Незаконна порубка лісу велася на території Гутянського лісового господарства Богодухівського району.

Як повідомили в прокуратурі Харківської області, протягом серпня 2019 року по лютий 2020 року невідомі особи незаконно вирубали та вивезли з території Володимирівського лісництва 444 дуби. На порубку цих дерев лісорубні квитки не видавались. Відповідати за незаконну порубку дерев перед законом буде 27-річний майстер лісу, який, будучи посадовою особою, несумлінно ставився до своїх прямих обов’язків та не забезпечив належне зберігання майна державного підприємства.

Сума шкоди, заподіяної державі, складає понад 4 мільйони гривень. За погодженням з прокуратурою області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно майстра лісу за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Читайте також: На Харківщині третій день розшукують дитину, яка втекла з дому

Згідно з ч. 2 ст. 367 КК України, працівникові лісгоспу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.