Зґвалтував жінку і забрав гроші: в Чугуєві спіймали насильника

Сьогодні,15 червня, у Чугуєві затримали чоловіка, який розшукувався за розбій і зґвалтування.

Минулого тижня, 9 червня, зловмисник зґвалтував у Харкові жінку і забрав у неї гроші. Про злочин повідомила в поліцію перехожа. За даними ГУ НП у Харківській області, на місці події слідчо-оперативна група встановила, що невідомий, погрожуючи ножем, напав на жінку 1987 року народження. Вона запропонувала йому гроші, він забрав 1800 гривень і зґвалтував її.

Читайте таокж: Сутичка у Пісочині: п'яний водій напав на журналіста

На розшук злочинця були задіяні особовий склад Управління карного розшуку, оперативної служби, кримінального аналізу, патрульної поліції територіальні підрозділи, поліцейські офіцери громад, дільничні офіцери поліції. Орієнтування з прикметами зловмисника були розміщені у місцях масового скупчення людей. На заклик поліції допомогти в розшуку небезпечного злочинця відгукнулися користувачі соціальних мереж, журналісти, громадяни.

Кожне повідомлення від мешканців Харкова та області ретельно перевіряли поліцейські.

15 червня до поліції надійшло повідомлення від харків’янина про те, що в Чугуєві він бачить чоловіка, схожого на правопорушника. Для затримання розшукуваного оперативно були направлені працівники сектора карного розшуку Чугуївського районного управління спільно з поліцейськими офіцерами громади. Затримання відбулося швидко й без постраждалих. За кілька хвилин правопорушник уже спілкувався з правоохоронцями.

Зловмисником виявився 31-річний мешканець селища Стара Гнилиця Чугуївського району, раніше судимий за завдання тілесних ушкоджень. 

Чоловік доставлений до відділу поліції № 1 Харківського районного управління поліції № 1 ГУНП у Харківській області, з ним проводяться слідчі дії.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч. 1 ст. 152 (зґвалтування), ч. 1 ст. 187 (розбій) триває. Затриманому загрожує до 10 років позбавлення волі.

 

Автор: Тамара Кіч