Жителя Куп'янщини засудили на 12 років за крадіжки та вбивство

фото nikcenter.org фото nikcenter.org
Як повідомили сьогодні, 13 січня, у пресслужбі прокуратури Харківської області, на Харківщині зловмисник викрадав електродроти та під час крадіжки вбив літнього чоловіка, свідка злочину.

Було встановлено, що 30-річний чоловік протягом листопада–грудня 2019 року викрадав електричні дроти  з домоволодінь у селах Куп’янського району. 13 листопада 2019 року зловмисник проник на територію нежилого домоволодіння, щоб викрасти електричні дроти. В той же час туди зайшов 60-річний місцевий мешканець, який доглядав за домоволодінням за домовленістю з власником оселі. Коли зловмисник зрозумів, що його можуть викрити, він взяв держак від лопати та наніс літньому чоловіку не менше п'яти ударів по голові. Від отриманих травм той помер на місці. Вбивця  викрав мідні дроти, крім того, він обшукав тіло вбитого, забрав його паспорт та гаманець і пішов з місця злочину.  

2 грудня того ж року цей же чоловік проник до сараю іншого домоволодіння, де почав шукати  кольорові метали та дроти. Зловмисника помітила жінка, яка зайшла до сараю, тому чоловік вдарив її кілька разів по голові, а після того, як постраждала впала, закрив їй рот ганчіркою та втік разом з мідними дротами. Невдовзі чоловіка  затримали працівники поліції.

Читайте також У двох районах Харківської області через піч загорілися будинки

Куп’янський міськрайонний суд визнав його винним за п. 9 с. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство з метою приховати інше кримінальне правопорушення), ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням до домоволодіння), ч. 3 ст. 186 КК України (грабіж, поєднаний з проникненням до домоволодіння), ч. 3 ст. 357 КК України (викрадення паспорту) та засудив чоловіка  до 11 років 6 місяців позбавлення волі. Але враховуючи невідбуте покарання за минулою судимістю, суд остаточно призначив  12 років позбавлення волі.

Наразі вирок суду не набрав чинності, тому що триває строк на його апеляційне оскарження.