Жителька Коротича майже півроку зберігала тіло немовляти в сараї

4 квітня обставини події, яка сталася в селищі Коротич Харківської області, повідомили в поліції.

За даними поліцейських, ще в жовтні минулого року 34-річна жителька Коротича народила мертву дитину.  Під час вагітності на обліку в лікаря-гінеколога жінка не перебувала, про пологи та смерть дитини нікому не повідомляла. 

Читайте також: У Харкові біля лікарні знайшли тіло немовля

44-річному співмешканцю, який тоді перебував на заробітках у столиці, жінка сказала, що залишила новонароджену дитину в лікарні.

2 квітня між парою стався конфлікт. Напідпитку жінка розповіла чоловіку, що дитина померла та віддала пакунок з нібито тілом дитини. Того ж дня близько 10:30 чоловік власноруч на городі на території домоволодіння поховав тіло маля.

3 квітня о 17:11 до поліцейських зателефонував сам співмешканець.  У стані алкогольного сп’яніння чоловік розповів, що 2 квітня його співмешканка нібито на городі власного домоволодіння поховала свою дитину.

Під час розкопок працівники поліції виявили тіло новонародженої дитини та направили до моргу. Виявилось, що перед похованням майже півроку жінка зберігала тіло немовляти в сараї.

Відомо, що жителька Коротича має двох малолітніх дітей.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 117 (умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно із санкцією статті передбачає до 5 років позбавлення волі. 

Автор: Олена Загребельна