Зруйновані житлові будинки, Будинок культури та церква: наслідки обстрілів Харківщини за добу

Пожежа на території храму у селі Новоосинове / Фото: ДСНС Пожежа на території храму у селі Новоосинове / Фото: ДСНС

Унаслідок ворожих обстрілів Харківської області 18 березня було поранено чоловіка, зруйновані і пошкоджені будинки цивільних мешканців, храм, Будинок культури, приватні автомобілі.

Про наслідки обстрілів «Слобідський край» пише з посиланням на начальника ГУ Нацполіції в Харківській області Володимира Тимошка.

Село Новоосинове Курилівської громади ворог двічі обстріляв з РСЗВ «Ураган» – 07:10 та о 21:20. Унаслідок обстрілів було поранено чоловіка 62 років, пошкоджено 5 приватних житлових будинків, Будинок культури та православний храм.

По селу Малинівка Чугуївського району ворог вдарив С-300 близько 23:20. Дві ракети влучили у землю поблизу житлових будинків, дві приватні будівлі пошкоджені.

У селі Стариця Вовчанської громади внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено будинки, автівка, трактор.

Внаслідок обстрілу з РСЗВ міста Вовчанськ о 20:07 пошкоджено житловий будинок, виникла пожежа.

У селі Чернещина близько 05:17 внаслідок ворожого артилерійського обстрілу військовими рф  пошкоджено три житлові будинки та лінію електромереж.

У селі Лук'янці з 12:45 відбувся ворожий  артобстріл, внаслідок якого зруйновано приватний будинок.

Упродовж доби слідчі, криміналісти, вибухотехніки задокументували факти пошкодження будинків та інших споруд унаслідок обстрілів та пожеж, відкрили кримінальні провадження, пов’язані зі збройною агресією рф.

У ранковому зведенні 19 березня начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив, що артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини: Гур'їв Козачок, Гатище, Вовчанськ, Бочкове, Бударки, Амбарне та інші.

За інформацією пресслужби ДСНС України в Харківській області, протягом доби з 18 по 19 березня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували дві пожежі, спричинені ворожими обстрілами.

Так, у селі Новоосинове снаряд потрапив у котельню, яка знаходилась поруч з храмом. Унаслідок вибуху котельня загорілася. Також зайнявся і дровник. Загальна площа пожежі становила 60 квадратних метрів. Вибухами також пошкоджено будівлю сільської ради та 2 приватні оселі, 1 особа отримала поранення.

Нагадаємо, у Петропавлівській громаді Куп'янського району, через яку проходить лінія фронту, залишаються 450 людей. До війни тут проживали 5 500 осіб.