13 пожеж унаслідок обстрілів на Харківщині. Оновлена інформація від ДСНС

22.04.2022 08:13 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала інформацію по Харківській області станом на 7:00 22 квітня 2022 року.

Протягом доби рятувальники здійснили 35 оперативних виїздів, з яких: 24 на ліквідацію пожеж, у тому числі 13 — унаслідок обстрілів, а також 11 пожеж в екосистемах, приватному секторі та на об'єктах, що сталися з інших причин. Крім того, 4 рази виїжджали на розбирання завалів та 7 — на допомогу населенню.

Так, пожежі, які були спричинені обстрілами, зафіксовані в Київському (4) і Московському (6) районах міста Харкова, а також Богодухівському (2) та Ізюмському (1) районах області.  Там горіли багатоповерхові та приватні будинки, гаражі, автомобілі, складські і виробничі будівлі.

Одна з найбільших пожеж сталася 21 квітня в житловій 5-поверхівці у Московському районі Харкова. Там горіло відразу 9 квартир з першого по четвертий поверхи на загальній площі близько 650 кв. м. Повідомляється, що на місці події працювало 5 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 30 чоловік особового складу ДСНС. Тому за три години пожежу вдалось ліквідувати.

Крім того, працівники ДСНС виїздили на гасіння пожеж у виробничій будівлі на площі 300 кв. м та складській будівлі на площі близько 1000 кв. м. Обидва займання сталися ввечері в Київському районі міста. Цього разу було задіяно 12 одиниць техніки та 60 чоловік особового складу.

Також протягом минулої доби проводились аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Московського, Індустріального та Київського районів міста.

Піротехнічні підрозділи здійснили 71 виїзд на знешкодження боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Автор: Юлія Гнатченко