У Харківській області на Великдень можливі провокації

18.04.2022 17:37 Новини
Фото: telegraf.in.ua Фото: telegraf.in.ua
Жителям Харківської області рекомендують утриматися від відвідування церков та храмів на Великдень.

Центр протидії дезінформації при РНБО України попереджає, що окупанти знову використовують прийом «інформаційного алібі», попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час Великодня.

– Зокрема, кілька пропагандистських ЗМІ поширили публікацію щодо того, що «з націоналістів сформовано понад 70 мобільних груп на автомобілях, що обстрілюватимуть з мінометів православні храми у Великодню ніч, щоб потім звинуватити у цьому військових рф». При цьому пропагандисти наводять конкретний перелік областей України, де це «може відбутися», – кажуть у Центрі.

Читайте також: Окупанти обстріляли дитячі майданчики та медзаклади у Харкові

У цьому списку п’ять областей, серед яких і наш регіон: Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська та Харківська області. 

– Звертаємо увагу! В усіх цих регіонах є висока ймовірність діяльності диверсійно-розвідувальних груп ворога. Про це повідомляє і міноборони рф, яке стверджує, що Київ готує «витончені жахливі провокації» з численними жертвами. Закликаємо всіх українців бути дуже уважними та максимально обережними, – повідомляють у Центрі.

Автор: Савелій Мякушко