24 доба війни: у Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію у Харківській області

19.03.2022 14:00 Новини
У Генеральному штабі ЗСУ надали інформацію по Харківській області станом на 12:00 19 березня 2022 року.

На Слобожанському напрямку визначеними силами Західного воєнного округу активних наступальних дій не проводив. Ворог намагається втримати позиції в районах населених пунктів Сватове, Ізюм, Петрівське, Гусарівка, Балаклія, Лиман, Малинівка, Кочеток, Безруки, Олександрівка, Велика Писарівка, Тарасівка, Олешня, Недригайлів, Ромни, Талалаївка.

У напрямку на місто Ізюм ворог намагається діяти у районах населених пунктів Балаклія, Гусарівка, Волобуївка, Петрівське, Протопопівка, Савинці, Веселе, Ізюм, Сніжківка, Топольське, Бахтин, Капитолівка. Активних наступальних дій не відзначено, здійснюється перегрупування та логістичне забезпечення військ.

У районі Харкова підрозділи зі складу шостої загальновійськової армії та північного флоту активних дій не проводили. Основні зусилля окупантів зосереджувалися на блокуванні міста Харкова, знищенні його цивільної інфраструктури та веденні розвідки позицій Збройних Сил України. Зафіксовано проведення повітряної розвідки з використанням БпЛА «‎Орлан-10».

Автор: Анастасія Хушану