67 пожеж у Харкові та області: рятувальники розповіли про ситуацію станом на 2 квітня

02.04.2022 08:14 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала інформацію по Харківській області станом на 8:00 2 квітня 2022 року.

За добу 1-2 квітня рятувальники здійснили 75 оперативних виїздів, з яких: 67 на ліквідацію пожеж, 20 з них — через обстріли, 18 пожеж у приватному секторі, які сталися з інших причин, 29 пожеж у природних екосистемах, спричинених необережним поводженням з вогнем. А також 3 рази на розбирання завалів, 5 — на допомогу населенню.

Повідомляється, що працівники ДСНС здійснили 20 виїздів на гасіння пожеж, спричинених обстрілами житлових багатоповерхівок, приватних, складських та інших будівель, гаражних кооперативів та автомобілів, що виникали у Московському (9 пожеж), Київському (7), Шевченківському (1), Немишлянському (1) та Індустріальному (1) районах міста Харкова, а також в Ізюмському районі області (1).

Так, найбільша пожежа, спричинена обстрілами, сталася вранці у Київському районі міста Харкова, де горіли складські та адміністративні будівлі на площі близько 800 кв. м. Понад 6 годин рятувальники боролись з вогнем.

Крім того, масштабна пожежа сталася вночі у Московському районі міста. Горіли складські та ангарні приміщення, а також 15 гаражів гаражного кооперативу. Загальна площа пожежі склала близько 2000 кв. м. Працівники ДСНС ліквідовували пожежу протягом 7 годин.

Рятувальники інформують про зростання кількості та площі пожеж в екосистемах. Протягом минулої доби через нехтування правилами пожежної безпеки та навмисні підпали сухостою на Харківщині знищено близько 65 га сухої рослинності. ДСНС нагадує, що спричинення пожеж в екосистемах у воєнний час прирівнюється до диверсії та несе за собою кримінальне покарання.

Піротехнічні підрозділи ДСНС знешкодили 150 артилерійських боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Автор: Юлія Гнатченко