Як Харківська область зустріла перший день нового 2023 року

01.01.2023 10:50 Новини
Минулої доби російські окупанти завдавали ударів по мирному населенню міст і сіл Харківської області, в першу чергу – міста Куп'янськ, де сталася масштабна пожежа, але люди не постраждали.

У перший день нового 2023 року та на 312-й день війни Генштаб ЗСУ повідомляє, що протягом доби під обстріл рф потрапили такі населені пункти Чугуївського та Харківського районів області:  Уди, Стрілеча, Алісівка, Красне, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Тернова і Катеринівка,   Лозова Перша, Западне, Масютівка, Токарівка, Куп’янськ і Орлянське. Про це пише "Слобідський край".

У Куп'янську внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено господарські будівлі, сталися масштабні пожежі. Там горіли господарчі споруди на площі 500 кв. м. Постраждалих не виявлено. Рятувальники боролись з вогнем понад 5 годин.

Усього за добу, за даними Обласного центру екстреної медичної допомоги,  постраждалих не було. 

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС  здійснили 17 оперативних виїздів, з яких: 5 – на ліквідацію пожеж, одну з яких спричинив ворожий обстріл.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 80 вибухонебезпечних предметів.

Про останні події минулого 2022 року читайте тут

Нагадаємо також, що компанія «Харківобленерго» оновила графік погодинних відключень світла в Харківській області на наступний тиждень, з 2 по 8 січня.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

 

 

 

Автор: Інна Можейко