Як Лозівська громада організувала навчальний процес та роботу банків

16.03.2022 14:00 Новини
Фото: фейсбук-сторінка Сергія Зеленського Фото: фейсбук-сторінка Сергія Зеленського
Голова Лозівської міської ради Харківської області Сергій Зеленський 16 березня розповів про те, як підтримується життєдіяльність громади.

З 15 березня у Лозівській територіальній громаді ввели дистанційне навчання. Оскільки на території громади розміщено вже понад 2,5 тисячі вимушено переміщених осіб, громада почала облаштовувати зони для занять дітей-переселенців.

– Усі, хто може запропонувати помешкання для переселенців, можуть зареєструватися на сайті Лозівської міської ради, – повідомляє голова Лозівської міськради Сергій Зеленський.

Крім  того, за його словами, активно вирішується проблема готівки та банківських карток.

– У Лозовій заправляють частину банкоматів та видають кошти у банківських відділеннях, але ажіотаж створює черги. Домовилися з фінансовими установами – вони готові безкоштовно надавати підприємцям термінали і допомагати знімати готівку. Все для того, щоб у магазинах можна було розрахуватися банківськими картками, – зауважив Сергій Зеленський.

 Також він зазначив, що наразі не працює автоматизована система впроваджень, тому виникають проблеми з розрахунками. Тож матерям та батькам, які отримують аліменти на виховання дітей, виконавці радять передавати кошти напряму отримувачам – готівкою чи переказами на банківську картку. Всі зараховані платежі письмово підтверджують отримувачі.

Автор: Юлія Гнатченко