Як живе Малинівська громада в умовах війни

17.03.2022 15:10 Новини
Фото: Facebook Малинівська ОТГ Фото: Facebook Малинівська ОТГ
Малинівська селищна рада повідомила про ситуацію у громаді під час воєнних дій.

Не зважаючи на страшні події в країні, у громаді працюють усі служби, структури та трудові колективи. Сміливі та небайдужі жителі працюють над гуманітарною допомогою для потребуючих, але гуманітарна допомога має обмежену кількість продуктів, а її асортимент постійно змінюється.

– Відважні хлопці, такі як Артем Яценко, Олександр Тельний, Віктор Погорєлий та Юрій Титаренко, на власному автотранспорті, ризикуючи своїм життям, займаються доставкою гуманітарних вантажів із Харкова щонайменше один раз на три дні, за що їм велика подяка!, – пишуть на сторінці селищної ради.

Населенню в 9600 осіб не вистачає хліба, який доставляють у громаду, – зараз привозять лише 900 буханок, але над вирішенням цієї проблеми працюють.

За останній тиждень людям, які потребують гуманітарної допомоги, було роздано:

- самотнім особам похилого віку –м’ясо;

- м’ясні набори – багатодітним родинам та малозабезпеченим сім’ям з дітьми, а також сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах;

- продукти харчування онкохворим та людям похилого віку.

Крім того, дітей до одного року забезпечують гігієнічними засобами, у наявності є памперси 2, 3, 4 розмірів – для того щоб їх отримати, треба звернутися до служби у справах дітей Малинівської селищної ради.

Стабільним  водопостачанням та водовідведенням, опаленням та вивезенням ТПВ  жителів  забезпечує КП «Малинівка». Також у Малинівці через день чергують медичний працівник та сімейний лікар, до 12:00. У наявності є інсулін.

Як і у багатьох інших громадах, тут існує проблема з видачею готівкових грошей та видачі пенсій – зараз це питання знаходиться на контролі та чекає якнайшвидшого вирішення.

Для забезпечення безпеки у громаді поліцейські офіцери організували піші патрулі з активних мешканців.

Автор: Анастасія Хушану