Які питання розглядатимуться на найближчій сесії Харківської облради

28.06.2022 17:09 Новини
Фото: x-vymir.com Фото: x-vymir.com
З 20 по 25 червня пройшли засідання постійних комісій Харківської облради. Депутати розглянули проєкти рішень, які будуть винесені на розгляд найближчого пленарного засідання сесії.

На засіданні постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад Харківської облради озвучили пропозиції внесення змін у структуру підприємств сфери охорони здоров’я регіону. Запланована оптимізація мережі комунальних закладів охорони здоров’я, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області. Так, пропонується переведення Обласного клінічного шкірно-венерологічного диспансеру № 1, будівля якого постраждала від ворожих обстрілів, у будівлю Обласного наркологічного диспансеру.

Щодо мережі дитячих не туберкульозних санаторіїв пропонують залишити один – Обласний багатопрофільний дитячий санаторій, який доцільно перевести на базу Обласного дитячого туберкульозного клінічного санаторію в Харкові. У разі проведення цієї оптимізації з’явиться можливість розташувати стаціонарне відділення реабілітації Обласного госпіталю ветеранів війни на базі Обласного дитячого психоневрологічного санаторію з облаштуванням повноцінного реабілітаційного комплексу для поранених та постраждалих на війні. Реорганізація закладів дозволить суттєво скоротити видатки на їх утримання, без скорочення обсягів надання медичної допомоги.

Також відбулося засідання постійної комісії облради з питань бюджету. Як зазначила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, впродовж березня-травня цього року відбувся перерозподіл коштів у рамках деяких програм, а по деяких – збільшення видатків.

Читайте також: У громаді на Харківщині закінчилися гроші на ремонт водомереж

Тож збільшилися видатки за бюджетною програмою «Багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню» майже на 34 мільйони гривень, за які придбали медобладнання. Шляхом перерозподілу збільшили на понад 18 мільйонів гривень й видатки на виконання заходів Регіональної програми підтримки систем життєзабезпечення на період дії воєнного стану.  

А на засіданні постійної комісії з питань науки, освіти та духовності було розглянуто питання про проєкт рішення обласної ради «Про надання попередньої згоди на прийняття цілісних майнових комплексів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області».

На засіданні постійної комісії з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму розглянули питання щодо перейменування Харківського академічного російського драматичного театру ім. О. С. Пушкіна. З пропозицією щодо перейменування театру до обласної ради звернувся його трудовий колектив, який пропонує змінити назву на Харківський академічний драматичний театр, – повідомили розробники проєкту.

Нагадаємо, що голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко підписала розпорядження від 15 червня 2022 року про скликання чергової XII сесії. Пленарне засідання відбудеться в режимі відеоконференції. Інформацію про дату та час проведення пленарного засідання буде доведено до відома депутатів окремими засобами зв’язку.

Автор: Савелій Мякушко