Якою буде зима в Україні: прогноз синоптиків

26.11.2022 15:37 Новини
Регулярні обстріли з боку «сусіда» призводять до серйозних пошкоджень критичної інфраструктури України. Одним з наслідків таких дій стала тривала відсутність електроенергії, яка в багатьох випадках означає й відсутність тепла.

Відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, якою буде погода цієї зими та чого варто чекати.

Сильного холоду не буде, зима, швидше, видасться теплою.

Цього року зима, скоріше, видасться теплою та нічим не відрізнятиметься від попередньої. За винятком снігу, якого поменшає. Грудень буде відносно теплим, однак з дощами. Новий рік швидше за все українці зустрінуть без снігу та морозу.

Говорячи про люті морози, то вони вдарять уже наприкінці січня та на початку лютого.

Грудень

Протягом грудня температура повітря буде коливатися в межах від -1 до +3. Тобто особливих морозів навіть вночі не очікується. З опадів буде переважно дощ, і як наслідок – сирість та туман.

Січень

У січні синоптики теж прогнозують удень плюсову температуру. Вона коливатиметься в межах +1 до +2, однак вночі можливі невеликі заморозки. Холодніше буде на півночі та сході країни, проте на півдні заморозків може не бути зовсім. Різко зміниться погода наприкінці місяця, подекуди стовпчики термометра сягатимуть -15 градусів.

Лютий

Лютий стане найхолоднішим місяцем цього року. Перша декада пройде з низькими температурами, а по всій території України будуть сильні морози. Тепліше стане із середини місяця, проте очікується сніг та навіть -1 відчуватиметься набагато холодніше.

Синоптики зазначають, що снігопади цього року розпочнуться приблизно після 20 січня. Морози будуть у лютому, але ще можуть повернутися на початку березня.

Автор: Юлія Гнатченко