Безпечні розвиткові дитячі центри з’являться в кількох громадах Харківської області

25.10.2022 16:24 Новини
За кошти партнерів Зміївська, Пісочинська та Малинівська громади Харківської області облаштують у себе сучасне приміщення, де діти зможуть гратися та навчатися.

20 жовтня Харківська обласна рада підписала меморандум про співпрацю з фондом «Посмішка ЮА». Сторони координуватимуть взаємодію у сфері надання гуманітарної допомоги ВПО та місцевому населенню територіальних громад регіону, яке постраждало внаслідок воєнного конфлікту. Початок спільної діяльності своїми підписами засвідчили голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко та голова Фонду Вікторія Веселкова.

Фонд «Посмішка ЮА» у партнерстві з чеською неурядовою організацією «Людина в Біді» реалізує проєкт, спрямований на створення безпечних, розвиткових дитячих просторів у територіальних громадах Харківської, Запорізької, Дніпропетровської та Полтавської областей. Фінансування відбувається в рамках гуманітарної допомоги Європейського Союзу.

Проєкт триватиме з жовтня 2022 року по лютий 2023 року. Для участі в Харківській області відібрано Зміївську міську, Пісочинську селищну та Малинівську селищну територіальні громади. Вони отримують сучасне приміщення в громаді, де діти зможуть гратися та навчатися. Приміщення буде повністю обладнане меблями та технікою (з подальшою передачею їх управлінням культури або освіти територіальних громад). Також забезпечується оплата праці чотирьох фахівців (психологи, логопеди) в кожному центрі протягом 5 місяців.

Психологи безплатно надаватимуть групові та індивідуальні консультації, проводитимуть просвітницькі заходи, з виїздом до віддалених населених пунктів громад.

Надалі планується масштабування заходів проєкту на всю територію Харківщини.

Довідка. З початку війни благодійний фонд «Посмішка ЮА» спільно з міжнародними фундаціями реалізують шість проєктів з організації гуманітарної та соціально-психологічної допомоги населенню, яке постраждало від конфлікту на сході України. Серед його партнерів – SavetheChildreninUkraine, PeopleinNeedUkraine, PolskaAkcjaHumanitarna (PAH).

Автор: Марія Іващенко