Більше 500 дітей примусово вивезли у рф з Харківщини. Скільки вдалося повернути. Інформація Ірини Верещук та ХОВА

22.03.2023 13:15 Новини

250 вивезених з Харківської області дітей уже повернулися додому. Місце перебування ще 10 депортованих дітей на території рф уже з’ясовано. Інших треба знайти та повернути додому.

Питання депортації українських дітей обговорювалося під час робочого візиту до Харківської області віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук. За інформацією начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, всього у Харківській області є дані про вивезення і примусову депортацію близько 570 дітей. Трохи менше половини з них уже повернулися додому.

– Ми знаємо про деяких дітей, а про більшість не знаємо. Вчиняючи черговий злочин, росія змінює прізвища, рік народження і ховає наших дітей. Тому якщо у вас є будь-яка інформація, що допоможе виявити дитину на території рф або тимчасово окупованих територіях, надайте її на контактний номер 1648 або на сайт «Діти війни», – попросила Ірина Верещук.

Нагадаємо, на Харківщину повертають депортованих дітей. Жителі деокупованих територій можуть отримати психологічну допомогу.

Також нагадаємо, скільки ВПО зареєстровано у Харківській області.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Марія Іващенко