Британські парамедики проводять тренінги для лікарів Харківського району

15.11.2022 13:10 Новини
Волонтери з Великобританії навчають колег у Харківській області, як надавати постраждалим екстрену медичну допомогу.

У КНП «Центр первинної медичної допомоги №1 Харківського району» проходять спільні тренінгові заняття з британськими парамедиками - волонтерами із благодійної асоціації UK-MED. Організація спеціалізується на наданні високоякісної невідкладної медичної допомоги постраждалим від епідемій, конфліктів та стихійних лих.

Британці приїхали до України з гуманітарною місією. Волонтер Джейк Паркер, який має досвід роботи у британській службі швидкої допомоги, вже місяць працює на Харківщині. Каже, що залишиться тут до січня, щоб поділитись власним досвідом роботи та підтримати українців.

- Колектив центру первинної медичної допомоги №1 намагається слідкувати за сучасними тенденціями в медицині. Тренінги вже відвідали понад 50 працівників, у планах - навчання всіх 124  працівників, незалежно від того, яку посаду обіймає людина, - розповів «Слобідському краю» генеральний директор центру Олексій Болгов.

Довідка. До складу центру первинної допомоги  №1 Харківського району входять 7 амбулаторій (м. Південне, сел. Буди, Утківка, Селекційне, Високий, Покотилівка та Бабаї). 

Автор: Марія Іващенко