Черговий ракетний удар по Україні: у Харкові та області пролунали вибухи. Оновлюється

16.12.2022 15:02 Новини
16 грудня окупанти завдали щонайменше трьох ударів по Харкову та області.

Як повідомляє медіа “Слобідський край” з посиланням на Telegram-канал начальника ХОВА Олега Синєгубова, на Харківщині 16 грудня пролунала серія вибухів. Повітряну тривогу в Харківській області оголосили о 7:49. 

Окупанти завдали 3 удари по критичній інфраструктурі Харківщини. За попередньою інформацією, постраждалих немає, – ідеться у повідомленні Олега Синєгубова.

Нагадаємо, 15 грудня російські окупанти завдали ударів по Харкову комплексами С-300, пошкоджені складські приміщення.

– У Харкові другий день поспіль вибухи. Попередньо під ракетним ударом інфраструктурний об'єкт. Можуть бути проблеми з електропостачанням. Будьте обережними та знаходьтесь в укриттях, – повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

У Харківському метрополітені повідомили, що рух лініями метро тимчасово припинено. У Харківській ОВА повідомляють, що є влучання в об‘єкт критичної інфраструктури в Чугуївському районі. У Харкові та області є перебої зі світлом.  На кожній зі станцій Харківського метрополітену містяни можуть підзарядити свої гаджети та отримати безкоштовні гарячі напої.

– Харків знеструмлено, але працюють усі «Пункти Незламності», де можна зігрітися, підзарядити телефон, там є гарячий чай та Інтернет, – повідомляє мер Харкова Ігор Терехов у Telegram-каналі.

Укрзалізниця повідомляє, що через пошкодження енергетичної інфраструктури низка залізничних дільниць у Харківській, Кіровоградській, Донецькій та Дніпропетровській областях знеструмлена.

Наразі пасажирські електропоїзди в цих регіонах рухатимуться під резервними тепловозами. Зберігайте спокій, слідкуйте за оновленнями інформації на офіційних каналах Укрзалізниці та вокзалах. Посадка та висадка триває через підземні переходи, – йдеться у повідомленні.

Оновлено станом на 10:50

У телемарафоні начальник ХОВА повідомив, що електроенергія у Харкові повністю відсутня та частково в області. За його словами, рф випустила по Харківщині десять ракет уранці 16 грудня.

– Ми розуміємо, що частково у нас спрацювала автоматика, і було відключення електроенергії для того, щоб унеможливити ще більші пошкодження через перепади напруги, – зазначив Олег Синєгубов.

За попередніми даними, поранених чи загиблих унаслідок влучань немає. Також, за попередніми даними, більшість ударів завдавали ракетами типу С-300. Наразі, за словами начальника обласної адміністрації, усі служби чекають відбою повітряної тривоги для з'ясування усіх наслідків ворожого ракетного удару.

Оновлено станом на 12:40

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що ворог завдав колосальних руйнувань енергетичній системі.

– Наші комунальні служби разом з енергетиками вже почали усувати те, що накоїв ворог. Я прошу вас поставитися з терпінням до того, що зараз відбувається. Я знаю, що у ваших будинках немає світла, відсутнє опалення, припинено подачу води. Прошу вас скористатися «Пунктами Незламності». Там вас забезпечать харчуванням та гарячими напоями, а також ви зможете підзарядити мобільні телефони. Ми зробимо все можливе, щоб у найкоротший термін відновити те, що накоїв російський агресор, – ідеться у повідомленні.

Оновлено станом на 15:00

Начальник ХОВА у своєму Telegram-каналі повідомив, що, окрім десяти російських ракет С-300, окупанти запустили ще дві ракети, які збили ППО. 

– Весь Харків без електропостачання, Харківська область знеструмлена також уся. Більше 1600 населених пунктів без електрики, а це – 1 млн 279 тисяч абонентів. Енергетики працюють над запуском. У першу чергу будемо запускати водо- та теплогенеруючі підприємства, далі – житловий фонд. Рано давати прогнози, але дуже сподіваємося, що до кінця дня вдасться почати запуск, – зазначив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, під ракетний обстріл потрапили населені пункти Харківської області. Два влучання у місті Харків та пошкодження газогону у місті Куп'янськ. Раніше ми писали, що російські військові завдали ракетного удару по місту Куп’янськ 14 грудня. А також Харків і передмістя піддалися ракетним обстрілам окупантів 15 грудня близько 14:30.


Усі новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану