Чому Харків стали рідше обстрілювати С-300 і КАБами: відповідь прокуратури

11.06.2024 13:08 Новини
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

У Харкові суттєво зменшилася кількість обстрілів. Із чим це пов'язано та що відбувається у місті зараз?

Про це розповів речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко в етері телемарафону, пише «Слобідський край» .

За його словами, минулого тижня жертвами російських обстрілів у Харківській області стали близько десятка людей, ще 30 отримали поранення. Важливо зазначити, що протягом цього періоду по Харкову не прилітали ракети С-300, а влучання керованих авіабомб припадали переважно на передмістя. Загальна кількість атак також суттєво зменшилася.

— Можливо, це завдяки святим «Хаймарсам», які дозволили використовувати по території бєлгородської області, оскільки велику проблему для нашого регіону становили саме пускові системи С-300, бо вони є мобільними. Вони розгорталися, завдавали удару, після чого від’їжджали, — пояснив Дмитро Чубенко.

Він зауважив про складність збиття ракет С-300. Зробити це може лише «Петріот», оскільки це балістична ракета.

— «Петріоту» дуже складно працювати в нашому регіоні через близькість до росії, а також бажання росіян якомога швидше його знищити. Але була інформація, якраз близько тижня тому, що щонайменше одну пускову установку разом зі системами спостереження та радіолокаційними системами було уражено саме «Хаймарсом» і після цього С-300 близько 5-7 днів уже не використовували по місту, — зазначив речник. 

Автор: Анна Хливнюк