Дальність залежить від того, наскільки близько наважиться підлетіти пілот – Ілля Євлаш про авіабомби

30.03.2024 12:52 Новини

27 березня окупанти вперше застосували по території Харкова авіабомби. Що про цей тип озброєння розповіли у Повітряних силах ЗСУ.

Як розповів речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, новий тип озброєння, яким обстріляли Харків, має досить потужну руйнівну силу, повідомляє  «Слобідський край».

– УМПБ Д30 – це модернізована фугасна авіабомба. До неї, якщо можна так сказати, додають пристрій, який має мікродвигун, і тоді це стає схоже на ракету. Запускається вона із СУ-34 і може прямувати до визначеної цілі на 70-80 кілометрів. Однак це залежить від того, наскільки близько наважиться підлетіти пілот, – повідомив речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш.

За його словами, російська армія бачила падіння літаків СУ, тому розуміє, що це може продовжуватись і надалі. Тому суто психологічно їм буде складно це зробити.

Нагадаємо, що 27 березня приблизно о 15:50 збройні сили рф обстріляли житлові квартали у Шевченківському районі м. Харкова.

Також, раніше ми писали, що евакуація з Харкова можлива у разі загрози окупації або захоплення міста. Наразі триває евакуація з 57 населених пунктів Куп’янського району.