Держава надасть фінансову допомогу переселенцям з охоплених війною районів України

22.03.2022 11:00 Новини
Кабінет Міністрів України розробив програму підтримки вимушених переселенців, які зіткнулися з бойовими діями. Програма міститиме виплати переселенцям та тим, хто приймає їх та надає роботу в безпечних регіонах.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму зверненні 21 березня.

Програма охоплює три напрямки, які Прем'єр-міністр схарактеризував коротко як гроші, робота, житло.

Кожному вимушеному переселенцю із зони бойових дій буде виплачено щомісячну допомогу, яка складає 2000 гривень. Також 3000 гривень буде виплачуватися на кожну дитину, яку вивезли з небезпечних районів. Гроші будуть надсилатися на картку.

Також держава буде заохочувати роботодавців, які прийматимуть на роботу вимушених переселенців. Буде здійснюватися виплата у розмірі 6500 гривень на кожного працевлаштованого переселенця. Ці гроші підуть на оплату праці переселенця.

Крім того, буде здійснюватися компенсація комунальних витрат тим родинам, які безоплатно приймають біженців. Складатиме вона 450 гривень на кожну особу, якій надали притулок.

— Всі три програми вже затверджено Урядом України. Їхня реалізація починається вже сьогодні, 21 березня, з реєстрації тимчасових переселенців територіальними громадами та ЦНАПами. Із 30 березня запрацює реєстрація через Дію, — пояснює Шмигаль.

Після завершення війни Прем'єр-міністр обіцяє відбудувати постраждалі від обстрілів російських окупантів міста, щоб люди змогли повернутися до своїх домівок.

 
Автор: Олександр Манченко