Дві ракети вдарили поруч зі школою-інтернатом для дітей з вадами зору на Харківщині – ХОВА

07.07.2022 10:36 Новини
7 липня голова ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

Окупанти продовжують систематично завдавати ударів по території Харкова та Харківської області. Цієї ночі близько 01:00 одразу дві ворожі ракети вдарили поруч зі школою-інтернатом для дітей з вадами зору в Немишлянському районі міста. За попередньою інформацією, постраждалих унаслідок нічних подій немає.

Щодо області, то там ворог зосередився на населених пунктах Чугуївського, Ізюмського, Харківського та Богодухівського районів. Чергових руйнувань зазнали цивільні об'єкти, будинки мирних мешканців, господарчі споруди. Крім того, в результаті обстрілів горять лісосмуги, поля з урожаєм аграріїв, знищуються запаси сіна. Так, наприклад, минулої доби в селищі Калинове, що на Золочівщині, російські військовослужбовці зруйнували ферму з вирощування равликів, а згодом там виникла масштабна пожежа.

Загальна кількість загиблих за добу – 2. Обидва з Харкова або Харківського району. Ще одного чоловіка госпіталізували з Дергачівської громади.

Наразі на теренах Харківщини тривають активні бойові дії. Голова ХОВА поділився оновленою інформацією про ситуацію на лінії вогню.

«На Харківському напрямку ворог на окремих ділянках фронту намагається вести штурмові дії. Наші захисники дають ворогу відсіч та тримають свої позиції. Неподалік Шестакового ворог дистанційно замінував автомобільні шляхи. Окупанти вели обстріл населених пунктів Слатине, Мала Данилівка, Руські Тишки, Веселе, Кутузівка, Пришиб та Гусарівка. В районі Ізюма противник намагається також вести штурмові дії. Обстріляв райони населених пунктів Курулька та Чепіль. Сили оборони України зупиняють усі спроби ворога наступати та завдають йому важких втрат», – розповів Олег Синєгубов.

Автор: Юлія Гнатченко