Генштаб повідомляє про перші ознаки наступальної операції на Харківщині

18.04.2022 19:43 Новини
Генштаб ЗСУ розповів про оперативну обстановку в Харківській області станом на 18:00 18 квітня.

За оновленою інформацією, відзначаються ознаки початку наступальної операції в східній частині України. У Слобожанському та Донецькому операційних районах на окремих напрямках окупанти активізували наступальні та штурмові дії.

Так, не виключаються провокаційні дії та застосування агресором армійської авіації у прикордонних з Україною районах російської федерації. Зокрема, завдання ударів по цивільних об’єктах.

Крім того, у районі безпосередньої близькості від державного кордону з Україною, на території Бєлгородської області, фіксується розгортання вертолітних майданчиків.

На Слобожанському напрямку угруповання російських військових продовжує частково блокувати місто Харків та обстрілами руйнувати житлові квартали міста. До складу зазначеного угруповання входять окремі підрозділи 6-ї загальновійськової армії західного військового округу, берегових військ балтійського та північного флотів.

Щодо Ізюмського напрямку, то агресор діє окремими підрозділами зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії західного військового округу, 35-ї та 68-ї загальновійськових армій східного військового округу і повітряно-десантних військ. У Генштабі ЗСУ повідомляють, що наразі очікуються нові спроби наступу на напрямках Ізюм – Слов’янськ та Ізюм – Барвінкове.

Автор: Юлія Гнатченко