Головні події Харківщини на ранок 23 листопада

23.11.2022 08:58 Новини
Фото: Куп'янськ, Харківська область Фото: Куп'янськ, Харківська область
Основні події Харківської області станом на ранок 23 листопада.
  • За добу військові рф завдали 5 ракетних ударів по населених пунктах Харківської та Донецької областей, здійснили близько 45 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ, містах і селах.
  • На Слобожанському напрямку, у прикордонних районах бєлгородської області, агресор утримує угруповання військ для проведення демонстраційних дій. Періодично веде обстріли з мінометів та ствольної артилерії по позиціях наших військ.
    Так, учора під удар потрапили райони населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Красне, Ізбицьке та Огірцеве Харківської області.
  • У районі села Стариця Вовчанського району окупанти здійснили спробу проникнення диверсійно-розвідувальної групи, проте ДРГ була знешкоджена, і ворог відійшов.
  • На Куп’янському напрямку росіяни ведуть оборону, здійснюють обстріли з танків та артилерії. Зокрема, в районах населених пунктів Кислівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове і Вишневе.
    Рятувальники здійснили 25 оперативних виїздів: 8 – на ліквідацію пожеж, 12 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам, ще 5 були інші виїзди.
  • Протягом доби не було зафіксовано пожеж у результаті влучань боєприпасів.
  • Близько 07:40 23 листопада був обстріл у місті Куп’янськ. Пошкоджено 9-поверховий житловий будинок та будівлю полікліники. Двоє людей загинули:  55-річна жінка та 68-річний чоловік. Одного постраждалого медики госпіталізували та ще одному надали допомогу на місці. 

  • Два рази фахівці ДСНС виїздили на перевірку місць після ворожих обстрілів. Так, у Куп’янську снаряд потрапив на приватне подвір’я, пошкодивши будинок, паркан та лінію електропередач.
    У місті Вовчанськ обстріли пошкодили 2 приватні будинки. Зокрема, дахи, вікна та стіни. Зачепило також і господарські споруди. Без постраждалих.
  • О 08:39 виникла пожежа в місті Барвінкове Ізюмського району. Там у приватному будинку зайнялася дерев’яна підлога та домашні речі на площі 4 кв. м. Уже о 09:20 вогонь було ліквідовано.
    У результаті події загинув 19-річний хлопець. Пичина загоряння наразі встановлюється.
  • Близько 15:30 на автошляху Мерефа – Лозова – Павлоград сталося потрійне зіткнення автомобілів, де зіштовхнулись ВАЗ 2109, «Москвич» та мікроавтобус Volkswagen. Унаслідок ДТП загинула 42-річна пасажирка ВАЗа. За допомогою спеціального аварійно-рятувального інструмента рятувальники деблокували її тіло з авто.
  • Мешканцям Куп’янська цистернами доставили 16 т питної води.
  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили 299 одиниць ворожих мін, вибухівок та боєприпасів. Загалом протягом дня було обстежено 10 га території області, близько 14 км ЛЕП, 1,8 км автомобільних доріг і 1 км газопроводів.
  • З 8 вересня по 22 листопада піротехніки обстежили 1553 га території, 233 км автомобільних доріг, 502 км ЛЕП, 154 км залізничних колій та 186 км газопроводів, де виявлено та знешкоджено більше 42 тис. вибухонебезпечних предметів.
Автор: Юлія Гнатченко