Головні події Харківської області на ранок 10 квітня

10.04.2023 08:55 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Якою була доба в Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 10 квітня 2023 року.

Окупанти обстріляли щонайменше 14 населених пунктів на Харківщині. Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

На  Слобожанському напрямку російська армія обстріляла Ветеринарне, Козача Лопань, Мала Данилівка, Гатище, Устинівка, Мілове, Великий Бурлук та Тополі.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Першотравневе.

Протягом минулої доби ворог обстрілював прикордонні та прифронтові населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів області.

У селі Курилівка Куп'янського району обстрілами пошкоджено щонайменше 15 приватних будинків. Також є руйнування житлового будинку в селі Петропавлівка.

Унаслідок мінометного обстрілу в селі Караїчне Вовчанської громади Чугуївського району поранення отримав 36-річний цивільний чоловік. Госпіталізований у важкому стані.

У районі села Подоли Куп'янського району через влучання з РСЗВ "Град" по території лісу сталася лісова пожежа.

За добу бійці ДСНС здійснили 34 оперативні виїзди, з яких:

25 – на ліквідацію пожеж;

2 – на перевірку місця влучання ворожого снаряда;

7 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам;

2 – інші виїзди.

О 23:49 до рятувальників надійшов виклик про пожежу, яка сталася через дію джерела запалювання вогневого впливу. Подія трапилась у Вовчанську Чугуївського району. Там горіла господарча споруда на площі 50 квадратних метрів. До місця виклику направили два оперативні пожежно-рятувальні підрозділи. Остаточна ліквідація пожежі відбулась о 02:50. Під час гасіння пожежі постраждав власник будинку, чоловік 1952 року народження. Він отримав опіки 1-2 ступенів тіла та був госпіталізований.   

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 99 одиниць вибухонебезпечних предметів.

В Ізюмському районі у селі Сніжківка на території приватного домоволодіння підірвався чоловік 1985 року народження. Він на городі наступив на міну «Пелюстку». Внаслідок вибуху він отримав осколкові поранення різного ступеня важкості. Його було доставлено до міської лікарні.

Нагадаємо, вдень 9 квітня окупанти обстріляли Куп’янськ та Вовчанську громаду Харківської області.

Наразі в Куп’янському районі триває евакуація маломобільних груп населення, осіб з інвалідністю та дітей з батьками. 7 квітня з деокупованих населених пунктів Харківської області до Рівненщини відправили 18 дітей.

4 квітня у селі Вовчанські Хутори травми отримав 28-річний цивільний чоловік. Його доставили до лікарні. Внаслідок обстрілів у селі Тихе зруйнований інфраструктурний об'єкт та приватний будинок.  

Автор: Ксенія Карпенко