Головні події Харківської області на ранок 13 березня

13.03.2023 08:47 Новини

Якою стала минула доба для Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 13 березня 2023 року.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін. Противник зберігає військову присутність поблизу державного кордону, проте ознак наступальних угруповань не зафіксовано. До того ж у прикордонних районах бєлгородської області ворог продовжує роботи з інженерного обладнання позицій.
  • На Куп’янському напрямку окупанти намагаються прорвати оборону наших військ, ведуть безуспішні наступальні дії в районі селища Дворічна.
  • За добу обстрілів зазнали: Стрілеча, Малі Проходи, Красне, Великий Бурлук, Бологівка, Дворічна, Западне, Масютівка, Куп’янськ, Крохмальне, Піщане і Чернещина. Серед цивільного населення постраждалих не було.
  • Фахівці ДСНС здійснили 12 оперативних виїздів, серед них: 4 – на ліквідацію пожеж, 8 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам. Загорянь у результаті бойових дій у регіоні не зафіксовано.
  • Піротехнічні підрозділи знешкодили ще 107 вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, нещодавно в громадах Куп’янського району оголосили обов’язкову евакуацію. Так, у Куп’янській громаді почали проводити роз'яснювальну роботу з цивільним населенням щодо необхідності евакуюватися з районів, які знаходяться під постійними обстрілами.

Нагадаємо також, у Харкові активно відновлюють розбите житло та планують будувати нові мікрорайони.

Автор: Владислава Ткаченко