Головні події Харківської області на ранок 18 березня

18.03.2023 10:01 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області

Якою була доба в Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 18 березня 2023 року.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, однак по всій території України  залишається високою ймовірність завдання ракетних ударів. Агресор продовжує зберігати військову присутність на території республіки білорусь, але без явного формування наступальних угруповань. Водночас з їх боку продовжується інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах брянської та курської областей.
  • Протягом доби обстрілів зазнали: Стрілеча, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Колодязне, Красне Перше, Кутьківка, Дворічна, Западне, Тернова, Тихе, Гряниківка, Вільшана, Крохмальне, Берестове, Діброви та Андріївка.
  • На Куп’янському напрямку противник намагається прорвати оборону наших військ.
  • Рятувальники здійснили 20 оперативних виїздів, серед них: 8 – на ліквідацію пожеж, 2 – на перевірку місць влучання снарядів, а також 1 – для проведення аварійно-рятувальних робіт. Пожеж через бойові дії не зафіксовано.
    Міни, Харківська область
  • У результаті влучання артснаряда було пошкоджено приватний будинок у селі Кругляківка Курилівської громади.
  • Понад 25 приватних домоволодінь, 2 житлові двоповерхівки, 3 адміністративні будівлі та приватні автомобілі зазнали пошкоджень унаслідок ракетного удару по селищу Великий Бурлук. Без постраждалих.
    За даними ХОВА, усього ворог завдав 2 ракетні удари по Куп'янському району. Одна з ракет влучила у подвір'я житлового будинку. Пошкоджено щонайменше 20 сусідніх будинків та господарські споруди. Друга вдарила у землю на території Великобурлуцького райвідділу поліції, пошкоджено також пожежно-рятувальну частину, 6 приватних автомобілів та сусідні житлові будинки.
  • На пожежах, що трапились через необережність з відкритим вогнем, загинуло двоє чоловіків: 1984 та 1979 років народження.
  • Перший випадок стався о 08:55 у місті Красноград. Там у квартирі на 5-му поверсі житлової 5-поверхівки № 20 у 3-му мікрорайоні зайнявся диван на площі 4 кв. м. Біля нього рятувальники і знайшли тіло загиблого 38-річного чоловіка. Вже о 09:26 пожежу було ліквідовано.
  • Друга виникла о 00:09 у Слобідському районі Харкова. Інцидент також стався у житловій 5-поверхівці, яка розташована на вул. Садовопарковій, 2. У квартирі на 3-му поверсі горіли домашні речі та диван на загальній площі 7 кв. м. Загиблим виявився 43-річний чоловік, однак його товариша вдалось урятувати. Наразі чоловік з отруєнням чадним газом перебуває в лікарні. Загоряння приборкано о 00:52.
  • З тієї ж причини трапилась пожежа в Куп’янському районі, на якій постраждав 36-річний чоловік. Це сталося о 23:06 у селі Петрівка Шевченківської громади. На території приватного домоволодіння на вул. Новопетрівській спалахнув житловий будинок на площі 60 кв. м. О 23:55 пожежу локалізували та остаточно приборкали лише о 06:45. Постраждалий отримав опіки верхніх дихальних шляхів, а згодом був госпіталізований до лікувального закладу.
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 69 вибухонебезпечних предметів. Окрім того, протягом дня на Харківщині було зафіксовано 2 підриви цивільних на заборонених протипіхотних касетних мінах типу ПФМ-1 «Пелюстка».

Нагадаємо, наразі в Куп’янському районі триває евакуація маломобільних груп населення, осіб з інвалідністю та дітей з батьками. Таке рішення було прийнято 27 лютого 2023 року засіданням комісії з питань евакуації Куп’янської міської територіальної громади, зважаючи на нестабільну безпекову ситуацію. Крім того, 2 березня стало відомо, що обов’язкова евакуація проходить у Вільхуватській громаді.

Раніше ми писали, що потрібно знати жителям Куп'янщини, які планують евакуюватися, а також номери, за якими можна звернутися з даного питання. Як зазначили в Мінреінтеграції, евакуація буде проводитися до визначених планом пунктів з подальшим розселенням людей. Зокрема, у Харкові для тих, хто евакуюється, вже підготовлено 3 тисячі місць.

Автор: Владислава Ткаченко