Головні події Харківської області на ранок 18 серпня

18.08.2023 08:54 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області

Якою була доба в Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 18 серпня 2023 року.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ 18 серпня, противник вів безуспішні наступальні дії в районі Синьківки Харківської області. 

  • На Слобожанському напрямку противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Охримівка, Мала Вовча, Бударки, Строївка.
  • На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Петропавлівки та Кучерівки. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти: Дворічна, Куп’янськ, Кучерівка, Курилівка, Крохмальне.

Протягом минулої доби від ворожих обстрілів потерпали населені пункти Чугуївського та Куп'янського районів, повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

  • Унаслідок обстрілу міста Куп'янськ зруйновано приватний будинок та господарчі споруди, сталися пожежі. Загинула 61-річна жінка. Жінка 60 років отримала поранення.
  • У місті Вовчанськ та селі Вовчанські Хутори обстрілами пошкоджено приватні житлові будинки.
  • Також під ворожими обстрілами перебували Охримівка, Бударки, Строївка, Дворічна, Кучерівка, Курилівка та інші населені пункти.

Минулої доби рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 9 пожеж, з них 3 у Куп’янському районі спричинені ворожими обстрілами.

  • О 07:07 унаслідок артобстрілу з боку окупантів виникла пожежа у гаражному кооперативі в селі Новоосинове Куп’янської громади. Горів один з гаражних боксів на площі 50 кв. м. Під постійною загрозою повторних обстрілів вогнеборці оперативно ліквідували пожежу. Жертв та постраждалих немає.
  • О 10:17 унаслідок обстрілу окупантами  міста Куп’янськ виникли одночасно 2 пожежі. Загорілися господарча літня кухня та 2 гаражі за однією адресою та приватний будинок за іншою. Внаслідок удару російських терористів 1 людина загинула і 1 – отримала поранення.

Куп’янськ, Харківська область. Пожежа внаслідок обстрілів

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 81 одиницю вибухонебезпечних предметів.

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів поліції доставлені для перевірки 30 осіб.

Нагадаємо, у Зачепилівській, Кегичівській та Сахновщинській громадах Харківської області 11 шкіл потенційно можуть почати змішане навчання в новому навчальному році. Наразі там проводять роботи з облаштування укриттів, тому в громад немає чіткого уявлення, коли саме освітні заклади відчинять свої двері для учнів.

У Харківській області тривають жнива. Станом на зараз аграрії області обробили близько 400 тисяч гектарів площ та зібрали понад мільйон тонн зерна.

Нагадаємо також, що у першому півріччі 2023 року кількість зареєстрованих шлюбів в Україні скоротилася на 17 % відповідно до показників минулого року, натомість на третину побільшало розлучень. У Харківській області сталося навпаки — кількість реєстрацій шлюбів значно збільшилася.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.