Головні події Харківської області на ранок 2 березня

02.03.2023 08:57 Новини
Якою стала минула доба для Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 2 березня 2023 року.

Як повідомив «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ, по всій території України сьогодні зберігається дуже висока загроза ракетних ударів.

  • На Слобожанському напрямку ознак наступальних дій з боку рф не виявлено. Під обстрілами опинилися Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Тернова, Охрімівка, Потихонове, Дворічна та Кіндрашівка, а неподалік села Бударки Вовчанського району загарбники застосували БпЛА з бойовим навантаженням.
  • На Куп’янському напрямку артилерійських ударів зазнали Масютівка, Лиман Перший, Куп’янськ та Кислівка.  Нагадаємо, це один з основних напрямків, де окупанти зосереджують сили для ведення наступальних дій.
  • Агресор продовжує інженерне обладнання місцевості та встановлення протитанкових загороджень у прикордонних районах бєлгородської області.
  • Фахівці ДСНС здійснили 19 оперативних виїздів, з яких: 13 – на ліквідацію пожеж, з яких 1 сталася унаслідок ракетного удару, а також 1 – на перевірку місць ворожих обстрілів.
  • Близько 07:40 окупанти атакували Чугуївський район. У результаті ракетного удару в житловій 5-поверхівці виникла пожежа на площі 20 кв. м. Уже о 08:35 вогонь удалося ліквідувати, однак двоє людей отримали поранення.
  • О 16:40 рятувальники виїжджали на перевірку місць влучання ворожих снарядів у місті Вовчанськ. Цього разу під обстрілом опинився приватний сектор, де пошкоджень зазнали 6 приватних домоволодінь.
  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили ще 17 вибухонебезпечних предметів.
  • Мешканці міста Ізюм отримали 8 тонн питної води, а селища Коротич Пісочинської громади 5 тонн технічної.

Пожежі, які не пов’язані з веденням бойових дій:

  • О 08:13 пожежа спалахнула у приватному будинку, розташованому в селі Петрівське Ізюмського району. Зокрема, на вул. Молодіжній, 9. На місці події виявлено тіла двох загиблих осіб. Попередньо, причиною виникнення загоряння стало порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації електричного обігрівача.
  • О 21:23 рятувальники врятували життя 75-річної жінки на ще одній пожежі. Так в її квартирі, розташованій на 6-му поверсі житлової 9-поверхівки на пр. Героїв Праці, 28б у Харкові, горіли домашні речі на площі 2 кв. м. Пенсіонерка отримала опіки та була госпіталізована до опікового центру.
  • Вже 2 березня, о 05:30, вогонь охопив покинутий будинок на вул. Моргунова, 20 у Богодухові. Під час ліквідації загоряння пожежники виявили тіла двох загиблих. Наразі їх дані встановлюються. Вогонь загасили о 06:45, причина його виникнення встановлюється.

Нагадаємо, у Балаклії відновили автобусне сполучення з Савинцями. Вже з 2 березня почне курсувати спеціальний автобусний маршрут. Крім того, з 1 березня змінює графік руху автобус Золочів – Харків

Нагадаємо також, після кількох місяців обговорень у місті Лозова та навколишніх населених пунктах громади змінили назви 122 вулиць та провулків, що були пов’язані з росією чи радянським союзом. У регіоні триває дерусифікація. 

Автор: Владислава Ткаченко