Головні події Харківської області на ранок 25 березня

25.03.2023 09:03 Новини

Якою була доба в Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 25 березня 2023 року.

Як повідомив «Слобідський край», посилаючись  на ранкове зведення Генштабу ЗСУ 25 березня, по всій території України сьогодні зберігається дуже висока загроза ракетних ударів.

  • На Слобожанському напрямку формування ворожих наступальних угруповань не виявлено. Обстрілів зазнали райони населених пунктів Басове, Ветеринарне, Козача Лопань, Гоптівка, Красне, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Амбарне і Тополі.
  • На Куп’янському напрямку під вогневий вплив потрапили Кам’янка, Дворічна, Гряниківка, Западне, Куп’янськ, Піщане і Табаївка.

Сьогодні, 25 березня, близько 8:00 ранку в селі Щурівка Ізюмського району 55-річний чоловік підірвався на невідомому вибуховому пристрої біля річки. Госпіталізований у стані середньої тяжкості.

Працівники слідчо-оперативних груп та експерти-криміналісти зафіксували за добу 6 фактів пошкодження будинків та інших споруд унаслідок обстрілів і відкрили кримінальні провадження:

  • у Вовчанську пошкоджено щонайменше 2 житлові будинки;
  • у селищі Вільча – 4 житлові будинки;
  • у селі Бугаївка є влучання снарядів на відкритій території;
  • в Чугуївському районі зруйновано інфраструктурний об'єкт;
  • у селі Кругляківка Куп'янського району внаслідок обстрілу пошкоджено житловий будинок, сталася пожежа;
  • у селі Першотравневе Ізюмського району обстрілами знищено гараж та приватний автомобіль.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 74 пожежі, 2 з яких спричинили ворожі обстріли, 57 виникли у екосистемах через випалювання трави чи минулорічного мотлоху місцевими жителями.

  • Загальна площа, випалена вогнем, склала понад 33,5 га. Горіла торішня суха трава, чагарники та очерет. Під час однієї з пожеж у  селі Березівське Харківського району 64-річна жінка обпекла обличчя, її госпіталізували до опікового центру.

2 рази рятувальники Куп’янського та Ізюмського районів виїжджали на пожежі, що спричинив ворожий обстріл:

  • у селі Кругляківка, внаслідок обстрілу, горів будинок на площі пожежі 100 кв. м;
  • у селі Першотравневе на території приватного домогосподарства горів гараж та автомобіль на площі пожежі 15 кв. м. Жертв та постраждалих немає.

7 разів рятувальники Чугуївського району виїжджали на перевірку території після ворожих обстрілів.

  • У селищі Вільча отримали пошкодження 4 приватні домоволодіння.
  • У місті Вовчанськ – постраждали 2 приватні домогосподарства. На щастя, обійшлось без жертв з боку цивільного населення.

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності поліція доставила для перевірки  80 осіб.

У Харкові правоохоронці у 64-річного чоловіка вилучили зброю та боєприпаси – близько півтори тисячі патронів, два автомати, гвинтівку  та порохові заряди до протитанкових гранат, які він зберігав у гаражі.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 153 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Мешканцям селища Коротич рятувальники доставили 5 тонн питної води.

Нагадаємо, в Харківській області мінна небезпека дуже висока. У селі Сороківка Вільхівської територіальної громади Харківського району в піщаному кар'єрі на вибуховому пристрої підірвався вантажний автомобіль МАЗ місцевого підприємства. Одна людина загинула, ще одна отримала поранення.

Нагадаємо також, що у Харкові міська влада пообіцяла увімкнути ліхтарі ще на 320 вулицях.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор: Галина Гришко