Гряниківки та Кам’янки немає, Дворічна на 90 відсотків знищена

19.06.2023 12:20 Новини

Ворог цілеспрямовано знищує населені пункти Дворічанської громади, розташовані поблизу кордону з рф. Окупанти б’ють по житлових масивах та цивільному населенню.

Як розповіла медіа «Слобідський край» начальник Дворічанської селищної військової адміністрації Галина Турбаба, деокупована частина громади, а це 28 населених пунктів, постійно потерпає від масованих обстрілів. 

Громада майже навпіл поділена Осколом, мости зірвані. Річка стала перешкодою для подальших наступальних дій. На тому боці село Гряниківка вважається звільненим, але, на жаль, його немає. Село зруйнували повністю. Люди там дуже потерпали, ховалися по погребах, у школі у підвалі, бо не могли перейти на нашу сторону. Потім хлопці звідти перебралися до нас і переводили людей. Носили туди продукти. Коли люди звідти почали проситися на евакуацію, ми їх перевозили зранку, поки було більш-менш тихо. Кого могли, волонтери вивозили одразу, якщо ні, ми облаштували в адмінбудівлі підвальне приміщення, де вони ночували, а потім їхали далі. З Гряниківки виїхали всі жителі, останні – коли вже на території не було нічого. Там усе зруйновано. Дворічної вже відсотків на 90 немає, а Гряниківки немає зовсім, – розповіла Галина Турбаба.

Немає більше у Дворічанській громаді і ще одного прикордонного населеного пункту. За словами начальника селищної військової адміністрації, у селі Кам’янка, центрі старостинського округу, зруйновано все, в тому числі школа та адмінбудівля. На сьогодні там не залишилося жодного жителя.

Фото зруйнованої Дворічної «Слобідському краю» надала Галина Турбаба.

Руйнування, яких росіяни завдають цьому населеному пункту, також можна побачити тут.

Нагадаємо, що на тимчасово окупованій території Дворічанської громади дуже важка ситуація.

Ворог постійно обстрілює деокуповані населені пункти Дворічанської громади.

Головні новини Дворічна читайте на нашому сайті.

Автор: Марія Іващенко