Харків і Грозу відвідала представниця Міжнародного кримінального суду

04.01.2024 16:22 Новини
Фото: Офіс Генпрокурора України Фото: Офіс Генпрокурора України

На місцях ракетних ударів побували Генпрокурор України Андрій Костін та керівниця розслідуваннями міжнародних злочинів, вчинених в Україні, від Міжнародного кримінального суду (МКС) Бренда Голліс.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на інформацію пресслужби Офісу Генпрокурора України.

Лише з 23 грудня російська армія здійснила 29 ракетних обстрілів Харкова та 4 атаки БпЛА. Загинуло 5 людей, 99 поранено, у тому числі 8 неповнолітніх.

Загалом у Харківській області розслідується понад 21 тисячу воєнних злочинів, з яких майже 15 тисяч пов’язані з нападами на цивільні об’єкти, здебільшого житлові будинки. Решта – вбивства, незаконне позбавлення волі, катування тощо.

Також генпрокурор та представниця МКС відвідали село Гроза Куп’янського району. Там 5 жовтня 2023 року внаслідок ракетного удару по кафе загинули 59 людей.

«Слідство вже встановило нелюдів, які навели ворожі війська на ціль. Працюємо над ідентифікацією виконавців та російських офіцерів, які віддали цей злочинний наказ», – наголосив Андрій Костін.

Нагадаємо, внаслідок обстрілів Харкова 2-3 січня пошкоджено 62 житлові будинки, з них 56 – у Шевченківському районі.

Раніше ми писали, що загалом внаслідок обстрілу постраждали 53 людини. Одна людина загинула – нею виявилася 91-річна жінка.

Нагадаємо, масований ракетний обстріл розпочався у Харкові о 7:30 2 січня. Тоді жителі міста почули потужні вибухи. Детально про те, що відбувалося під час атаки, читайте тут

Автор: Ксенія Карпенко