Харківщина станом на ранок 11 лютого: головні події

11.02.2023 09:02 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 11 лютого.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, залишається високою небезпека авіаційних та ракетних ударів по всій території України, передає «Слобідський край».

На Слобожанському напрямку обстрілів зазнали райони населених пунктів поряд з лінією зіткнення – Уди, Червона Зоря, Стрілеча, Глибоке, Лук’янці, Огірцеве, Тернова і Фиголівка.

На Куп’янському напрямку противник обстріляв Новомлинськ, Гряниківку, Дворічну, Западне, Синьківку, Кучерівку, Піщане, Крохмальне, Берестове.

Через ранкові ракетні удари по критичній інфраструктурі у Харкові та Харківській області застосовувалися аварійні відключення електроенергії. Одночасно відключали до 150 тисяч споживачів.

Станом на 18-ту годину близько 15 % території міста Харків залишалися знеструмленими. Енергетики та комунальники продовжують роботи з відновлення електропостачання після нічних і ранкових обстрілів.

У Харкові не було опалення у 165 будинках через дефекти, які виникли після обстрілів, та раптової зупинки системи теплопостачання. Роботи на всіх об'єктах триватимуть до моменту включення.

Ще в 116 житлових будинках станом на вечір вчора не було тепла через відсутність електропостачання. Послугу відновлять негайно після відновлення постачання електрики.

Вночі було відновлено електропостачання та заживлено 100 % споживачів по місту та області. Однак, через наслідки ракетних ударів 11 та 12 лютого будуть діяти спеціальні графіки аварійних відключень для 12 черг.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 10 пожеж, одна з яких сталася внаслідок ракетного удару.

  • Близько 10:00 ворог завдав ракетного удару по об’єкту критичної інфраструктури міста Харків. У результаті удару були поранені 8 людей, почалась пожежа на площі 150 квадратних метрів.

6 разів рятувальники виїжджали на перевірку місць влучання ворожих снарядів і ракет:

  • селище Дворічна – ушкоджена адміністративна будівля, 2 приватні домогосподарства, 1 автомобіль;
  • Куп’янськ – пошкоджені 7 приватних садиб;
  • Вовчанськ – пошкоджень та руйнацій зазнали 2 приватні і 1 комунальне підприємства, 2 адмінбудівлі, будівлі банківської установи та аптеки, двоповерховий житловий будинок, 5 приватних осель. Поранено 1 людину;
  • селище Вільча – 2 приватні будинки;
  • село Вовчанські Хутори – 3 приватні домогосподарства.

Сапери ДСНС вилучили та знешкодили 43 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Мешканцям міста Ізюм рятувальники доставили 8 тонн питної води.

Правоохоронці показали наслідки ракетного удару по Харкову. За попередньою інформацією, це були ракети типу С-300, які випустили з території бєлгородської області.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко