Харківщина станом на ранок 12 жовтня: основні події

12.10.2022 08:55 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
Основні події Харківської області станом на ранок 12 жовтня.
  • Протягом дня на Слобожанському напрямку ворог обстрілював з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Стрілеча, Красне, Огірцеве, Вовчанські Хутори, Стариця, Дворічна та Дворічне.
  • Станом на 12 жовтня унаслідок бойових дій на Харківщині постраждали 254 дитини. Це один з найбільших показників на території України.
  • Стало відомо, що 21 березня через обстріли міста Лозова Харківської області 8-річна дівчинка отримала тілесні ушкодження. Ще один випадок стався 25 червня. Унаслідок обстрілу селища Шевченкове Куп’янського району поранень дістав 8-річний хлопчик.
  • Рятувальники здійснили 24 оперативні виїзди: 6 – на ліквідацію пожеж, 4 – на аварійно-рятувальні роботи, ще 14 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам.
  • Однією з найголовніших проблем на звільнених територіях регіону залишається вода. Тому, за допомогою цистерн, мешканцям міст Куп'янськ та Ізюм було доставлено більше 62 т води.
  • Продовжив роботу зведений загін ДСНС, метою якого є відновлення нормального життя на деокупованих територіях Харківщини. Цієї доби бійці загону працювали в Ізюмі. Там було проведено аварійно-рятувальні роботи в 5-поверховому житловому будинку по вул. Паромна, 6. А за допомогою важкої інженерної техніки вони розбирали завали та демонтували зруйновані будівельні конструкції. Крім того:
    – Проводились відновлювальні роботи на 3-х об’єктах, де рятувальники влаштовували перекриття дахів, забивали вікна плівкою та іншими будівельними матеріалами.
    – Продовжувалися роботи щодо влаштування переправи та під'їзних шляхів до неї, а також забезпечення електроенергією водяної свердловини, місць гарячого харчування тощо.
  • У Балаклії тривали відновлювальні роботи на житловому будинку по вул. Газовиків, 31. Рятувальники перекрили 200 кв. м даху. Також у місті проводились й інші роботи з відновлення.
  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили 668 вибухонебезпечних предметів. Зокрема, здійснено 77 виїздів, обстежено та очищено територію загальною площею понад 17 гектарів.
  • Наразі основні зусилля піротехнічних підрозділів направлені на об’єкти критичної інфраструктури, розмінування водо-, газо-, тепло-, електромереж у Харківському, Богодухівському, Ізюмському та Чугуївському районах. Лише за вчорашній день піротехніки обстежили близько 3 км ліній електропередач та 2 км газопроводів.
    Загалом з 8 вересня по 12 жовтня на деокупованій території області обстежено 922 га місцевості, 147 км автомобільних доріг, 127 км ліній електропередач, 50 км залізничних колій та 111 км газопроводів, знешкоджено близько 21 тисячі одиниць вибухонебезпечних предметів.
  • Підрозділи Національної поліції України продовжили реєстрацію воєнних злочинів у звільнених населених пунктах Харківщини. Усього з початку деокупаційних заходів їх зареєстровано 1298.
Автор: Юлія Гнатченко