Харківщина станом на ранок 13 грудня: основні події

13.12.2022 08:32 Новини
Фото: Наслідки ракетного обстрілу міста Куп'янськ, Харківська область Фото: Наслідки ракетного обстрілу міста Куп'янськ, Харківська область
Основні події Харківської області станом на ранок 13 грудня.

Як повідомив «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ, по всій території України і надалі зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури.

  • Протягом дня під мінометні та артилерійські обстріли потрапили райони населених пунктів Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Гатище, Волохівка, Охрімівка, Чугунівка, Амбарне, Дворічна та Кам’янка Харківської області.
  • На Куп’янському напрямку загарбники обстрілювали з танків та всього спектра артилерії Кислівку, Котлярівку, Табаївку та Берестове.
  • Фахівці ДСНС здійснили 24 оперативні виїзди, серед яких 6 – на ліквідацію пожеж.
  • Цієї ночі окупанти завдали ракетного удару ЗРК С-300 по місту Куп’янськ. Ракета поцілила в двоповерхову адмінбудівлю, в результаті чого спалахнула пожежа на площі 400 кв. м. Будівля повністю зруйнована.
  • За даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, після 4:00 ранку внаслідок обстрілу автомобіля, який прямував на виклик до Куп‘янська, отримав поранення 54-річний фельдшер. Допомогу надали на місці, проте в автівки вибуховою хвилею вибило скло.
    Наслідки ракетного обстріл ЗРК С-300 по місту Куп'янськ, Харківська область, 13 грудня
    Наслідки ракетного обстріл ЗРК С-300 по місту Куп'янськ (2), Харківська область, 13 грудня
    Наслідки ракетного обстріл ЗРК С-300 по місту Куп'янськ (3), Харківська область, 13 грудня
    Наслідки ракетного обстріл ЗРК С-300 по місту Куп'янськ (4), Харківська область, 13 грудня
    Нагадаємо, Евакуація жителів Куп’янська триває: що потрібно знати
  • О 12:03 12 грудня в місті Харків, на вул. Харківських дивізій, 14, сталося коротке замикання електромережі, яке спричинило пожежу. Так у житловому 10-поверховому будинку на рівні 5-го та 6-го поверхів горіли електрощитові на площі 2 кв. м. Через сильне задимлення рятувальники евакуювали 7 жителів будинку. Вже о 12:34 вогонь було приборкано.
  • Ввечері, близько 20:38, у Харкові сталася ще одна пожежа. Цього разу загоряння виникло на кухні у квартирі на 2-му поверсі житлової 5-поверхівки на вул. Ощепкова, 16. Горіли домашні речі на площі 5 кв. м. Пожежники вивели із задимленої оселі її господаря, тим самим врятувавши його. О 21:30 пожежа була ліквідована, а її причина встановлюється.
  • Піротехніки знешкодили 193 вибухонебезпечні предмети.
  • Мешканцям міст Куп’янськ, Ізюм та селища Коротич Пісочинської громади цистернами доставили 12,5 т питної і технічної води.

Нагадаємо також, нещодавно російські війська обстріляли фермерське господарство у селі Підлиман, а в селі Петропавлівка Куп’янського району правоохоронці вилучили тіло чоловіка.

Автор: Юлія Гнатченко