Харківщина станом на ранок 15 січня: основні події

15.01.2023 10:08 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 15 січня.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», посилаючись на начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, минулої доби ворог завдав масованого ракетного удару по Україні. У Харківській області зафіксовані влучання в об'єкти критичної інфраструктури, через які застосовуються аварійні відключення світла.

– До 1-ї години ночі 15 січня завдяки самовідданій роботі енергетиків у більшості споживачів електропостачання було відновлено. Станом на 8:30 заживлено 100 % споживачів Харкова та області, які були відключені внаслідок обстрілів, – повідомив Олег Синєгубов.

За його словами, протягом доби ворог продовжував обстріли Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів. У Вовчанську обстрілами пошкоджено навчальний заклад, інфраструктурні та промислові об'єкти. У селі Грушівка Куп’янського району пошкоджено неексплуатовану будівлю та об'єкт цивільної промисловості.

Минулої доби рятувальники ДСНС 10 разів виїжджали на перевірку місць ворожих обстрілів: у Харків, Вовчанськ, а також Кіндрашівську та Зміївську громади. Виявлено пошкодження на об’єктах критичної інфраструктури, пошкоджені дах та вибиті вікна в гуртожитку, учбовому закладі, будівлі підприємства. Пожеж та постраждалих не зафіксовано.

На одній з пожеж, що ймовірно трапилась через необережність під час куріння, загинув 71-річний чоловік. Подія сталась о 01:41 у його будинку в селі Волоська Балаклія. Площа горіння склала 80 квадратних метрів.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 75 вибухонебезпечних предметів.

По всій території України, як повідомляє Генштаб ЗСУ, зберігається загроза подальших авіаційних та ракетних ударів російських окупантів. На Слобожанському напрямку без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявлено.

На Куп’янському напрямку обстріляно райони населених пунктів Дворічна, Западне, Синьківка, Орлянка, Котлярівка, Берестове і Крохмальне Харківської області. За наявною інформацією, в одному з танкових батальйонів 26-го танкового полку окупантів, що бере участь у бойових діях на Куп’янському напрямку, станом на 12 січня у справному стані залишалось 10 одиниць танків Т-80БВ. Решта або знищені, або виведені із ладу. З особового складу у батальйоні залишилось близько 30 загарбників.

Нагадаємо, вчора вранці окупанти завдали ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури Індустріального району Харкова і Чугуївському району. Енергетики заживили села Чугуївського району, знеструмлені після обстрілу 31 грудня. Також відомий графік погодинних відключень світла в області на наступний тиждень.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Олександр Гаркавець