Харківщина станом на ранок 18 травня: головні події

18.05.2023 08:59 Новини
Фото: Наслідки ракетного удару в селі Циркуни, Харківський район/ ХОВА Фото: Наслідки ракетного удару в селі Циркуни, Харківський район/ ХОВА

Харківська область станом на ранок 18 травня та якими були основні події регіону за добу.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ 15 травня, ймовірність ракетних ударів по всій території України залишається високою.

  • На Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, однак противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Під мінометними та артилерійськими обстрілами опинилися Гур'їв Козачок, Уди, Окіп, Козача Лопань, Гатище, Вовчанськ, Бударки, Зибине, Устинівка та Зарубинка.
  • На Куп’янському напрямку окупанти вели наступальні дії в районах Масютівки та Новоселівського, проте безуспішно, а також завдали авіаударів поблизу Масютівки, Кислівки та Першотравневого. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Табаївка та Берестове.
  • Вночі ворог завдав ракетного удару, за попередніми даними, із ЗРК С-300, по селу Циркуни Харківського району. Ракета поцілила в землю, проте пошкоджень зазнав приватний автомобіль. Попередньо, обійшлося без жертв або масштабних руйнувань.
    Місце влучання ракети в селі Циркуни, 18 травня 2023 року
  • Рятувальники здійснили 38 оперативних виїздів, серед них: 25 – на ліквідацію пожеж, з яких 2 були спричинені обстрілами, а також 8 – для надання допомоги населенню.
  • 2 рази ДСНС залучались на гасіння пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Так, в обох випадках горіли природні екосистеми поблизу села Новоосинове Куп’янського району. В результаті атаки, яка сталася близько 11:00, поза селом зайнялася суха трава на площі 300 кв.м. О 12:33 займання було ліквідовано. Проте найбільша за площею пожежа сталася після обстрілу о 18:00. На місці події зайнялась хвойна підстилка на площі 5 га. О 19:55 загоряння було повністю ліквідовано.
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 205 вибухонебезпечних предметів.

Пожежі, які не пов’язані з бойовими діями:

  • О 20:07 в результаті загоряння в автомобілі «Renault Duster» на вул. Танкопія, 14 б у Харкові отримав опіки чоловік, якого згодом госпіталізували до лікарні. Пожежа охопила площу 0,1 кв.м.  та була ліквідована до прибуття рятувальників.
  • О 20:12 у місті Мерефа на вул. Майстренка, 17 у приватному будинку зайнявся диван та домашні речі на площі 6 кв.м. На місці пожежі вогнеборці виявили тіло 39-річного чоловіка. Вогонь загасили о 21:30.
  • О 21:38 у Харкові на вул. Танкопія, 9/1 спалахнула квартира на 1-му поверсі житлової 5-типоверхівки. Площа загоряння склала 25 кв.м, а через небезпеку отруєння продуктами горіння на свіже повітря було евакуйовано 10 для мешканців будинку, серед яких 2 дітей. Вогонь ліквідували о 22:33, інформації про постраждалих немає.

Нагадаємо, з 15 по 20 травня медики Харкова проведуть виїзні консультації в Старосалтівській громаді: графік

Також ми писали, що початку року на водоймах Харківщини загинуло 20 людей. За 2022 рік у Харківській області загинуло 29 людей, двоє з них – діти. Зазначимо, що торік, зважаючи на активні бойові дії, в області не визначалися місця для масового відпочинку людей на водних об’єктах. Цього ж року в Харківській області працюватиме сім місць відпочинку.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко